Guest editors

Fashion mommy Maureen: 5 tips om je kinderen altijd fashionable te kleden

maureen, 25 mei 2016

Fashion mommy Maureen: 5 tips om je kinderen altijd fashionable te kleden

Er wordt me vaak gevraagd hoe ik dat 'twinnen' oftewel het matchen van de outfits van mij en mijn kinderen voor elkaar krijg en hoe het toch kan dat we er altijd allemaal zo fashionable bijlopen. Wat een werk! Maar ik kan je gerust stellen; dat valt allemaal wel mee en jij kan het ook!

Maureen Powel

Mix & match

Aangezien al mijn kinderen inmiddels een flinke eigen wil beginnen te vormen, en ik ook niet echt de tijd heb om er veel werk aan te hebben, maakt het twinnen het juist super makkelijk om altijd leuke setjes te maken. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel een handje helpt dat ik stylist ben en dat mijn kids shoppen helemaal niet interessant vinden. Ik zorg er dus altijd al voor dat alle kleding in de kast goed matched. Ze kiezen zelf 's ochtends hun kleding uit maar omdat ze het matchen zelf heel erg leuk vinden, kiezen ze vaak iets dat dicht bij elkaar ligt. Als ze een feestje hebben besteed ik er meer aandacht aan en help ik ze een handje. Maar ook dan is het leuk om te zien dat ieder kind ook daarin zijn eigen stijl heeft ontwikkeld! Ik geloof dat het uiteindelijk helemaal geen zware opgave hoeft te zijn om je kinderen er fashionable bij te laten lopen. Als je goed kijkt zijn onze outfits best wel simpel, het is net een blousje of een ruitje dat het verschil maakt! Om je een beetje te helpen geef ik je vijf tips om je kinderen er in no time hip uit te laten zien. 

Maureen Powel

Ibana JasIbana Van Tilburg Online
€ 199,95
Superdry Overhemd cherry checkSuperdry Zalando
€ 59,95
Jupe trapèze Oskatwett- Zwart voor Meisjes - CoolCatCoolCat CoolCat
€ 19,99

Twinnen doe je zo!

#1 Koop kleding bij merken die een 'mini' versie verkopen. Easy does it! Garcia jeans, McGregor, Pepe jeans en By-Bar zijn mijn absolute favorieten. #2 Draag kleding in dezelfde stijl door van tevoren een thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bohemian look of kies voor marine invloeden. #3 Zorg ervoor dat je matcht met je stoffen. Een all denim look of een look met veel leer zorgt er al snel voor dat je gaat 'twinnen'. #4 Zoek de match in prints. Camouflageprint, tijgerprint en streepjes zijn voorbeelden van prints die altijd wel te vinden zijn. #5 Match alleen met kleur. Wij dragen veel rood, zwart en wit waardoor het al snel lijkt alsof we matchen.

Maureen Powel

G-star BlouseG-star Van Tilburg Online
€ 99,95 € 69,97
tina relaxed jeansMango Mango
€ 49,99 € 24,99
Weejuns Loafer  BA41020Weejuns MONFRANCE schoenmode
€ 174,95 € 122,00

Valkuilen

Als je aan het 'twinnen' of matchen slaat, zijn er wel twee valkuilen waarvoor je moet oppassen: #1 Als je voor heftige prints gaat, zoals luipaard of camouflage, kies dan voor één item met die print. Een look van top tot teen in een print geeft al snel het gevoel dat je een circusact bent. #2 Hou het kindvriendelijk! Sommige kledingstukken zijn nou eenmaal niet geschikt voor een kind, hoe leuk het er ook uit kan zien. Andersom geldt dat trouwens ook; jij wil er natuurlijk ook niet bijlopen als een Disney figuur. Tenzij het een verkleedfeest is, dan mag het wel.

Veel plezier met twinnen!

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer