Guest editors

Fashion facts by Danie: Terug van weggeweest

Danie, 15 juli 2017

Fashion facts by Danie: Terug van weggeweest

Sommige items zullen altijd in de mode blijven, terwijl andere items juist ontzettend trendgevoelig zijn en weer uit de mode zijn voordat je met je ogen kunt knipperen. Maar wat doe je dan met items uit de laatste categorie? Verzamel je ze? Laat je ze verstoffen achter in je kast? Of gooi je ze weg? Zelf breng ik dit soort items meestal naar de ByDanie Designer Vintage Store. Dingen die ik toch niet helemaal bij mij vind passen geef ik aan vrienden en items van high street stores zoals de Zara breng ik naar de Ruilhoek.

Danie 1

De slingback maakt een comeback 

Want ik hou in die zin van opruimen en vind het fijn om in mijn kast het overzicht te hebben. Maar tóch kom je er soms naar jaren achter dat je bepaalde items nóóit had moeten wegdoen. Voorbeeld hiervan is de slingback. Deze begon dit seizoen aan een heuse comeback. En dan vooral de modellen met een kitten heel. Geliefd door Parisienne Emmanuelle Alt (Vogue France), maar ook menig it-girl werd er mee gespot. Míjn allereerste slingbacks waren van Dolce & Gabbana – Natuurlijk met panterprint. En deze kun je dus perfect met een jeans of onder een jurkje dragen. Alleen vond ik het hakje wat ingewikkeld en heb ik ze weg gedaan, iets waar ik vandaag de dag nog steeds van baal. 

'Maar tóch kom je er soms naar jaren achter dat je bepaalde items nóóit had moeten wegdoen.'

Nog een baalmomentje is mijn Hunza-collectie. Ken je het nog van vroeger? Ik hád de meest toffe badpakken en bikini’s, maar in de collectie kun je ook tops, jurkjes en rokjes vinden. Nu heb ik zo'n gevoel dat Hunza weer helemaal upcoming is, en dat de producten over een tijdje niet meer zijn aan te slepen. Dus heb ik weer een paar bikini's besteld: deze gaan zeker mee in de koffer komende reis... Baal jij nog steeds van items die je ooit hebt weggedaan omdat je ze niet zo tof meer vond? Ik ben heel benieuwd naar wat dit voor jou was...

Slingbacks om nooit meer weg te doen

Hogl Pumps Dames (Blauw)Hogl Van den Assem
€ 129,95 € 64,95
Dune London Cathy slingback van lakDune london de Bijenkorf
€ 95,00 € 57,00
Roze Tamaris Pumps MetallicTamaris Torfs
€ 59,95 € 53,95
Mango slingback pumpsMango wehkamp.nl
€ 35,99 € 15,99
Leren slingbacksMango Mango
€ 59,99
Mango slingback pumpsMango wehkamp.nl
€ 35,99 € 15,99
Lage chunky slingback pumps zilverSacha SlingbackSacha
€ 99,99 € 79,99
Panara Slingback pump lage hak zwartPanara To Be Dressed
€ 219,00 € 115,00
Dune London Daphnie slingback met glitterDune london de Bijenkorf
€ 105,00 € 80,00
Leren slingbacksVioleta by Mango Mango
€ 69,99
DAY Birger et Mikkelsen DAY ISTANBUL  Ballerina's met enkelbandje beet redZalando
€ 329,95 € 99,95
Slingbacks met hakkenMango Mango
€ 35,99

Over Danie Bles
Danie Bles heeft flink naam gemaakt in de Nederlandse modewereld. Niet alleen is ze al jaren actief als modestyliste en op die manier verantwoordelijk voor de fantastische stijl van onder andere Sylvie Meis en Leontine Borsato, ook is ze het brein achter de website ByDanie, heeft ze een eigen Style School in het leven geroepen en zorgt ze ervoor dat we altijd de mooiste vintage schatten kunnen vinden dankzij haar Designer Vintage Store. Dat ze tijd heeft voor een sociaal leven is een godswonder, laat staan voor een maandelijkse blog op Fashionchick! En tóch doet ze het. Meer weten over Danie? Volg haar op Instagram en Facebook.

liefs, Danie Bles,

Lees meer