Exclusief interview met online boetiek Little Soho

Eén blik op de webshop van Little Soho en je bent verkocht. Deze vernieuwende webshop zit vol met passie, net een ‘snoepwinkel’, verleiding alom! Genoeg redenen om de dames die het hebben opgezet, Hélène Terrahé en Monique Hullegie, eens wat vragen te stellen...

Webshop vol met passie!

Soho is een bekende stijlvolle en hippe wijk in downtown New York.  De artistieke wijk is een creatief centrum voor kunst, muziek en natuurlijk véél mode! Met de naam Little Soho zet je dus wel meteen een statement neer, hoe zijn jullie hierop gekomen?

"De creativiteit en passie die je vindt in de Soho-wijken van New York, Londen en Buenos Aires vinden wij enorm inspirerend. Je wordt er al winkelend telkens weer verrast door een unieke mix van boetiekjes, jonge ontwerpers, kunstenaars en allerhande specialiteiten- en delicatessenwinkels. Die typische Soho vibe - dat gevoel van ontdekking en eigenheid - wilden wij vrouwen online bieden. Ook kwamen onze eerste merken uit de Soho-wijken van New York, Londen en Buenos Aires. Dus ‘Soho’ staat echt aan onze wieg. En toen een goede vriendin ons net betrokken bedrijfspandje in de Amsterdamse Pijp bombardeerde tot ‘Little Soho’ in Amsterdam, vielen bij ons allebei tegelijk álle puzzelstukjes op hun plek. Het was een bezielend moment waarin al onze ideeën en wensen ineens in perfecte harmonie samenkwamen tot een kloppend geheel. Dat was een heel mooi moment!"

Jullie zoeken wereldwijd naar bijzondere items van lokaal geliefde ontwerpers en met succes! De leuke kettingen van Ettika glinsteren vanaf het beeldscherm en de clutches van Angel Jackson zijn ware must-haves (lees Marie Claire). Waar start deze zoektocht en waar halen jullie de inspiratie vandaan?

    

Gelukkig blijkt telkens weer dat inspiratie overal te vinden is. Natuurlijk vinden we veel moois op onze buitenlandse reizen, maar vaak lopen we gewoon in het dagelijkse leven tegen mooie dingen aan. Zo zagen we op een overdekt terras in Antwerpen tijdens een gigantische stortbui ineens een meisje met een waanzinnige paraplu voorbij lopen – ja, dan trekken we gewoon een sprintje door de regen om haar te vragen waar ze die leuke paraplu vandaan heeft.

En natuurlijk is het voor een gedeelte ook gewoon bewust op zoek gaan: binnen- en buitenlandse fashion magazines en modevakbladen uitpluizen, internationale modeblogs, trendsettende fashion websites en fashion newsletters volgen, de (inter)nationale modebeurzen bezoeken en je professionele en sociale netwerk inzetten als extra ‘ogen en oren’.

De webshop Little Soho is nu al langer als een half jaar geopend, wat vinden jullie het leukste aan het hebben van een eigen webshop?

Letterlijk de grenzeloze mogelijkheden van internet. Het kunnen aanbieden van onze eigen mix van bekende en opkomende boetiekmerkjes uit heel de wereld, de kick van het zelfstandig ondernemerschap en de enorme afwisseling in de dagelijkse werkzaamheden. We hebben te maken met zoveel facetten: nieuwe merken / designers zoeken, inkoop, fotografie, internettechnologie, marketing, pers & PR, en het dagelijkse contact met klanten dat ook via internet toch persoonlijk is.

Het is een dagelijkse leerschool waar we al onze passie en vaardigheden in kwijt kunnen. En we hebben ons nog geen seconde verveeld!

Zomercollectie en must-haves voor in je kast!

Waar hebben jullie inspiratie op gedaan voor de nieuwe zomercollectie van Little Soho? En wat zijn volgens jullie de must-haves die niet mogen ontbreken in de kast van een Fashionchick?

Voor de zomer zijn we op zoek gegaan naar easy summer chic items die voldoen aan het dress up / dress down criterium. Jurkjes, tops en broeken die zowel casual als chic gedragen kunnen worden door slim te combineren. Zo kan je van kantoor snel door naar een etentje, of van strand naar beach club.

Voor een fashionchick zijn een zonnig humeur, een stralende glimlach en een waanzinnige bikini absolute musthaves! En ladies: niets staat zo mooi bij een jurkje als een clutch! 

    

Hmm… Welke producten uit de zomercollectie vliegen echt als de goddelijke cupcakes van Baker Street Bakery de webshop uit?

O.a. de slangenleren clutches van Angel Jackson, bikini’s van Vitamin A, customized sjaals van Raksha en de zomerjurkjes van Michelle Jonas en Featherstone & Co.

Shopaholic & Little Soho…

Hoe doen jullie dat toch… De hele dag werken in een ‘snoepwinkel’, verleiding alom, en dan toch je portemonnee in de gaten zien te houden?

Nou, dat is ook niet altijd makkelijk hoor! Kwaliteit en uitstraling zijn doorslaggevend bij het zoeken en selecteren van merken/designers voor Little Soho.

    

We zoeken toch vooral naar eye catchers – kleding of accessoires die nét datje ne sais quoi hebben waardoor ze een tijdloze kwaliteit bezitten die mensen opvalt. Mooie materialen, een perfecte pasvorm, een onderscheidend ontwerp, daar geniet je meer en langer van. Daar betaal je dan vaak ook wel iets meer voor. Gelukkig denken onze klanten er ook zo over en krijgen we veel positieve reacties wanneer klanten hun bestelling ontvangen omdat items in het echt nog mooier zijn dan je kunt tonen op foto’s of in productomschrijvingen. En dat vinden wij het allerbelangrijkste.

En persoonlijk is het een geluk dat we ons dagelijks omringd worden met mooie spulletjes uit onze eigen boetiek want we zijn zo druk met ondernemen dat shoppen er jammer genoeg bij inschiet de laatste tijd!

En naast jullie eigen shoppingparadijs, waar shoppen jullie dan zelf het liefst online?

  • www.grahamandgreen.co.uk: bijzondere lifestyle en interieurproducten.
  • www.ebay.com: het vinden en winnen van prachtige items zoals vintage YSL of Hermes sjaals.
  • www.ebooks.com: digitale boeken, echt een uitkomst voor globetrottende boekenverslinders!
  • www.yoox.com: een van de eerste en grootste online fashion store met Italiaase roots.
  • www.netaporter.com: bekende grote namen wat kleding betreft, maar veel opkomende designers bij sieraden!

Toekomst…

Wat kunnen we nog allemaal verwachten?

Meer moois! Voor de herfst en winter hebben we weer waanzinnige nieuwe merken en  eyecatchers gevonden, waaronder een musthave voor komend seizoen: echte stretchleren en wasbare suède leggings voor een ongelofelijk goede prijs en leather look leggings - beide in alle kleuren!

Ook breiden we ons aanbod sterk uit met een aantal bekende internationale toppers, waaronder PINKO, Stellanova en Supertrash. Maar natuurlijk ook weer nieuwe opkomende boetiekmerkjes, zoals bijvoorbeeld het Spaanse tassenmerk Malababa.

    

El

Voeg de webshop Little Soho toe aan jouw favorieten...>

liefs, Ellen Snijder

Ellen Snijder FashionOPPERchick!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

    Login om kans te maken
  • Debora 7 jaar geleden

    Heb van little Soho de prachtige Sjaal gekregen! Mooi verpakt in een heerlijk geuren papiertje. De webshop is ook super! x