Girlbosses

Eva van Ink District: 'Creation is the essence of my being'

Sharon, 30 september 2017

Eva van Ink District: 'Creation is the essence of my being'

Tatoeëren is een échte kunst, ga d’r maar eens aan staan. Na een carrière in fashion, besloot true Girlboss Eva van Overbeeke de sprong te wagen en haar eigen tattooshop Ink District in Amsterdam te openen. Samen met haar vriend runt ze deze tattoo hotspot en zet ze dagelijks de inktnaald in de huid van toute Amsterdam (en omstreken!). Eigenwijs als ze is, rekent Eva af met alle stereotypen in de tattoobusiness. Want ze heeft én zelf geen enkele tattoo (!), én een rustgevende en lichte tattooshop (dat zie je niet vaak). Met haar voorliefde voor superstijlvolle tattoos, vonden wij het dan ook hoog tijd om deze creatieve duizendpoot eens flink aan de tand te voelen. 

Eva van overbeke

Hey Eva! Vertel, hoe is het idee voor Ink district ontstaan?
Van kinds af aan ben ik altijd al creatief bezig geweest. Na de kunstacademie doorlopen te hebben, heb ik mijn eigen modelabel gerund in Amsterdam en ben ik op een gegeven moment compleet verliefd geworden op het prachtige ambacht tatoeëren.

Wat wil jij met je bedrijf en werk overbrengen?
Mijn liefde voor art en design. Dit wil ik natuurlijk vertalen in een ontwerp op iemands huid. Maar tegelijkertijd wil ik het ook terug laten komen in andere aspecten van het bedrijf. Bijvoorbeeld hoe de shop eruitziet qua interieur. 

Ink

Wanneer voldoet iemand volgens jou aan de definitie Girlboss?
Wanneer iemand haar eigen pad volgt en daar lekker op gaat! Ik kan daar zo van genieten! Want het is heus niet altijd makkelijk, maar ik heb echt respect voor alle stoere chicks die er gewoon voor gaan in het leven. 

Waar ben je het meest trots op?
Dat mensen er elke dag opnieuw voor kiezen om voor de rest van hun leven met mijn art op hun lichaam te lopen! Dat is toch een bijzonder gegeven, of niet? 

Wat zijn jullie plannen voor het komende jaar?
Als artiest wil ik me blijven ontwikkelen. Ik wil ook dat mijn bedrijf blijft groeien. Bezighouden met nieuwe projecten, ideeën, samenwerkingen, dat is wat ik wil. Ook zal ik aankomend jaar mijn modeachtergrond meer met dit bedrijf combineren in de vorm van een nieuwe merchandise lijn.

ink

Wat vind je het leukste aan je werk?
De diversiteit. Ik vind het leuk om in meerdere stijlen te werken. Maar ook de dankbaarheid van mensen die zoveel vertrouwen aan je geven. En dat je na het tatoeëren direct het resultaat ziet, wat een bijzondere rush!

'Iemand is een echte Girlboss als zij gewoon haar eigen pad volgt en daar lekker op gaat!'

Wie of wat inspireert je?
Ik kan mijn inspiratie uit allerlei mensen en dingen halen. Verschillende culturen ontdekken en veel reizen geven mij de meeste inspiratie! Wij proberen dan ook ieder jaar een mooie reis te maken. Vol inspiratie komen we dan weer terug in Amsterdam. 

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?
Heb altijd vertrouwen in je talent en gebruik je intuïtie als kompas!

Hoe zou jij je eigen kledingstijl omschrijven?
Verrrry comfyyyyy!

adidas Eqt W Sweater sweater zwart wit zwart witAdidas Stylefile
€ 54,90
Cruyff Park Runner - ZwartCruyff Schuurman Schoenen
€ 119,99 € 79,99
Nike trainingsbroek Advance 15Nike Lange sportbroekOTTO
€ 64,95
Nike Air Huarache sneakerNike de Bijenkorf
€ 120,00 € 84,00
Nike Tapered fit joggingbroekNike de Bijenkorf
€ 45,00 € 31,50
adidas originals sweaterAdidas wehkamp.nl
€ 59,95

Wie is je stijlicoon?
Kate Moss, forever! Haar nonchalante uitstraling, en tegelijkertijd mega rock 'n roll. Dat hoofd! Zo knap en ze verveelt echt nooit. De ultieme coole chick wat mij betreft. 

Benieuwd naar al die prachtige tattoos die deze fashionable tattooartieste allemaal zet? Neem dan vooral even een kijkje op Eva's Instagram, en natuurlijk die van Ink District Amsterdam

Lees ook het leuke interview dat wij hadden met onze girlboss Ellen over haar fantastische boek ON FLEEK!

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Lees meer