Girlbosses

Ellen Snijder over haar boek ON FLEEK: 'In een boek komt alles veel beter tot zijn recht'

Marthe, 09 september 2017

Ellen Snijder over haar boek ON FLEEK: 'In een boek komt alles veel beter tot zijn recht'

Het is september en dat betekent dat Fashionchick deze maand in het teken staat van echte girlbosses en alles daaromheen. Nu hebben wij natuurlijk al onze girlboss rubriek, waarin we iedere week de spotlight richten en op een toffe chick waarvan wij vinden dat zij dat verdient. Nu hebben we met het vullen van deze rubriek gelukkig weinig moeite, want van zulke chicks vind je er veel. Maar. Met alle spannende lanceringen die er deze maand aankomen vonden wij het tijd om onze spotlight te richten op onze eigen coole girlboss: Ellen Snijder. Want mocht je het gemist hebben, zij lanceert eind september haar eigen boek. En omdat dat natuurlijk een prestatie van jewelste is, trokken wij onze girlboss eventjes aan haar mouw om met ons alle ins en outs te delen over het super mega vette fantastische Fashionchick: ON FLEEK. Read on! 

ELLEN ON FLEEK 1

Yes, ON FLEEK the book is een feit! Hoe kwam je op het idee? 
Yes, zo blij mee! Ik liep al langer rond met het idee om alle inspiratie van Fashionchick te bundelen in een boek. In een boek komt alles altijd zó veel beter tot zijn recht. Online gaat alles mega snel. Een boek is iets dat je echt bewaart. En daarnaast komt beeld in een boek ook vaak veel beter uit. Dus toen ik in contact kwam met Marie-Paule -duizendmaal dank- en haar mijn idee van een street style boek voorlegde werden wij allebei al vrij snel heel enthousiast. We schieten voor ons tv programma 'Fashionchick: Elke dag een look' zulk ontzettend mooi street style beeld, en deze komen op de site helemaal niet optimaal tot hun recht. Zonde, vond ik. Deze looks, die moesten worden gebundeld in een koffietafel boek. En dus trokken Marie-Paule en ik de stoute schoenen aan en hebben alle uitgeverijen gemaild. Tja, toen is het balletje gaan rollen. 

En vanwaar de naam?
Haha, tja. ON FLEEK is hét nieuwe ding dat je zegt wanneer een outfit ‘on point’ is. Ik wilde voor het boek een vrolijke titel, een beetje een compliment. Eigenlijk iets wat je als reactie onder een Instagram-post neerzet als je een lookje de shit vindt. En dat is in onze Instagram wereld dus ON FLEEK. Ik denk trouwens wel dat dit een titel is die veel mannen niet gaan begrijpen, en dat vind ik alleen maar heel erg grappig. 

Wat hoop je met het boek te bereiken?
Ik wil vrouwen met dit boek inspireren. Ik hoop dat als vrouwen het boek openslaan ze in één oogopslag denken WOW! Dit is mooi! Dat is waar wij met het boek naar streven. Eigenlijk kun je het zien als een Insta-feed  boordevol inspiratie, waar je gewoon op je gemak doorheen kunt bladeren.  

ELLEN ON FLEEK 2

Wat was de grootste uitdaging bij het maken van het boek?
Het hele traject was een uitdaging! Het schrijven van de tips en adviezen bij de verschillende looks heeft onze hoofdredacteur Kristel Kwast gedaan. Mijn focus lag echt op de keuzes van de looks, de indeling van de hoofdstukken en de vormgeving. Hoe zorgen we ervoor dat alles één geheel wordt? Klopt de flow van het boek? Ik ben esthetisch gezien nogal een pietje precies. Ja, daar kan ik soms wel in doorslaan. Maar het fijne aan een boek is, dat het daar ook mág. 

Hoelang zijn jullie er uiteindelijk mee bezig geweest?
Nou, van begin tot eind denk ik wel iets van driekwart jaar... Afgelopen kerst kwam Marie-Paule met het ‘cadeautje’ om mij te helpen bij het hele voortraject: de gesprekken met uitgeverijen en natuurlijk de brainstorms over de inhoud. Ik heb mezelf echt weekenden opgesloten om te werken aan dit pareltje. 

"Ik ben zo trots op het Fashionchick team. Wij zijn hier met zijn allen echt een familie en iedereen doet alles met passie." 

Wat vind jij het leukste aan je werk? 
Dat ik constant bezig ben met nieuwe dingen creëren samen met mooie partners. Voor dit boek hebben we bijvoorbeeld een mega leuke samenwerking met onze ‘Fashionchick influencers squad’. Ja zo noem ik hen. Tijdens het filmen van de looks voor het tv-programma zijn we namelijk heel close met ze geworden. En dat vind ik dan ook gelijk het allerleukste: de ambitieuze mensen waarmee ik werk.

Wie is jouw grootste inspiratiebron?
Pfoe, dat zijn zo veel verschillende mensen! Natuurlijk de Fashionchick-ies, en dan vooral Amanda.  Zij gaat altijd helemaal los in haar eigen looks. Maar voor het boek heeft ze van alle looks de styling gedaan. Ze heeft de natuurlijke gave om de stijl van een persoon te omarmen en zo een fantastische look voor die persoon samen te stellen. Ja, dat vind ik Fleekyness ten top. Maar ik kan ook ondernemende vrouwen als Lenneke van Ingen (oprichter van Million Faces) en Ginny (van vacatureviaginny) heel inspirerend vinden. Ik spreek af en toe met hen af voor bijvoorbeeld een wijntje en na zo'n afspraak zit ik dan vol met nieuwe inspiratie op de fiets terug naar huis. 

Perfect Summer CoatModeMusthaves ModeMusthaves
€ 54,95
Wrap Tie Flower Blouse - Black/PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95
Riverstones Radiance Silver Armband RS-136 (Lengte: 15-18 cm)Riverstones Brandfield
€ 45,00
Square Stone Earrings Light Pink - Gold/Silver/RoseMy Jewellery My Jewellery
€ 15,95
Boyfriend For LifeyModeMusthaves ModeMusthaves
€ 34,95 € 27,95
Office HIP  Sandalen met hoge hak blackOffice Zalando
€ 74,95 € 44,95

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?
Haha! wat dacht je van: ON FLEEK?!  

Waar ben je het meest trots op?
Op het Fashionchick team. Wij zijn hier met zijn allen echt een familie. Iedereen doet alles vol met passie. Ik geloof ook echt dat als je iets met volle passie doet, je heel ver kunt komen. Maar daarnaast is het ook gewoon heel hard werken.  

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
JA! (dit moest in hoofdletters) Koop dit boek. Alsjeblieft zeg! Na al die uren en liefde die we erin hebben gestoken zou het toch te gek zijn als we straks hoog in de bestseller lijst staan? Duimen!

Pre-order ON FLEEK

Nou, daar kunnen wij natuurlijk niets aan toevoegen. Dus waar wacht je nog op? Pré -order jouw exemplaar hier! Kun je niet wachten tot de lancering? En wil je alle ins & outs rondom de lancering volgen zodat je niets hoeft te missen? Volg dan het nieuwe insta-heaven account @fconfleek en gebruik ook vooral de hashtag #FCONFLEEK in jouw posts! 

 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Lees meer