Girlbosses

Elle van Rijn: 'Ik hou van het bedenken en het maken.'

Kristel, 17 januari 2017

Elle van Rijn: 'Ik hou van het bedenken en het maken.'

Ze heeft de sterren van de hemel gespeeld in films en tv-series, heeft meerdere keren in het theater gestaan, is schrijver van scripts en boeken en deed tussendoor ook nog mee aan Expeditie Robinson. Elle van Rijn zit niet graag stil, dat moge duidelijk zijn. Wij interviewen haar naar aanleiding van Over Eva, de nieuwe ontbijt-soap van Libelle TV, waarin Elle de hoofdrol speelt én waarvoor ze het script schreef. Benieuwd hoe dat haar afgaat? Iedere werkdag om 07.30 uur trakteert Libelle TV ons op een nieuwe aflevering van drie minuten. Wij vroegen Elle alles over haar nieuwe serie, dromen en ambities. Read on!

Elle van Rijn

Foto: Yvette Kulkens Photography | Make-up: Elles Nijkamp 

Hi Elle! Gefeliciteerd met de lancering van de nieuwe ontbijt-soap op Libelle TV! Kun je ons in het kort vertellen waar Over Eva over gaat?
De serie gaat over een vrouw die in coma raakt door een auto-ongeluk. Haar beste vriendinnen, haar man, haar moeder en haar kinderen zoeken haar elke dag op. Met al hun verdriet, geheimen en angsten komen ze bij haar. Ze gaan ervan uit dat Eva hier niks van meekrijgt, maar Eva is opgesloten in haar lichaam en kan alles horen!

In hoeverre gaat Over Eva eigenlijk over Elle? Haal je veel inspiratie uit je eigen leven?
Ik heb natuurlijk niet zo’n situatie meegemaakt, dus in die zin gaat het niet over mij. Eva is wel een vrouw zoals ik, en het leuke is dat mijn echte kinderen ook mijn kinderen zijn.

Hoe ben je bij Libelle TV en deze online soap terecht gekomen? Was je direct overtuigd van het concept?
Ik werd gevraagd om iets te bedenken wat drie minuten per aflevering is met aan het einde van elke aflevering een cliffhanger. Simpel toch? Haha. Nee, het was juist best lastig om iets te schrijven waarin je in zo’n korte tijd een verhaal vertelt, en wat genoeg spanning en nieuwsgierigheid oplevert, zodat je de volgende dag weer wil kijken. De ingrediënten die ik meekreeg, waren: het moet over het emptynestsyndroom gaan en er ligt iemand in coma. 

"Het plot, de conflicten en de misverstanden tussen mensen, vormen altijd de basis van een dramaserie."

Je bent gewend dingen te doen voor film en tv. Wat zijn de opvallendste verschillen met het werken aan een online serie?
Op zich is er geen verschil, behalve dus de lengte. Het plot, de conflicten en de misverstanden tussen mensen, vormen altijd de basis van een dramaserie.

Wat was of is de grootste uitdaging die Over Eva jou gaf of geeft?
Dat ik het zelf schreef en er zelf in speelde. Dat wilde ik altijd al eens doen. Zo kon ik meteen testen of het goed geschreven was.. Ik ben heel blij met de grote creatieve vrijheid die ik kreeg. Verder was het natuurlijk heel leuk dat mijn kinderen meespeelden.

Elle van Rijn

Vond je het uiteindelijk het vreemd om met jezelf in gedachten een script te schrijven of maakt dat het juist makkelijker?
Ik denk eigenlijk meteen in een rol. Dus niet zo zeer in mijzelf maar in: Eva. Hoewel Eva in dit geval best op mij lijkt. Ze is misschien wat minder ambitieus dan ik ben en meer op het gezin gericht.  

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Dat wisselt. De ene dag werk ik thuis, om bijvoorbeeld een serie uit te werken of aan mijn boek te schrijven.  Een andere dag ben ik de hele dag de deur uit voor afspraken. Soms moet ik naar een presentatie, een première of geef ik een lezing. Woensdagmiddag werk ik nooit en eens in de twee weken op vrijdagmiddag ook niet. 

Jacqueline de Yong T-shirtJacqueline de Yong Sans-online
€ 14,99 € 7,50
Modström OCTAVIA Halflange jas navy skyModstrom Zalando
€ 199,95
Second Female ZULU Korte laarzen blackSecond Female Zalando
€ 214,95 € 107,95

Als je móet kiezen: acteren of scripts schrijven? 
Ik zou het het liefst allebei blijven doen, maar als ik moet kiezen, dan toch schrijven. Ik hou van het bedenken en het maken. Het levert zoveel creatieve voldoening op.

Wat zijn je dromen als scriptschrijfster?
Ik werk nu aan een film die volgend jaar uitkomt. Ik hoop dat dat een succes wordt.

En als actrice? Wat is jouw ultieme rol?
Ik weet het niet zo goed. Misschien een rol in hele heftige film. Zwaar drama. Hoewel ik toch ook altijd zoek naar de lichte kant…  

Elle van Rijn

Wie of wat inspireert je? 
Alles om mij heen. Mensen in de eerste plaats, verhalen, nieuws, beelden, reizen. Overal haal ik inspiratie uit. Maar wat er tussen mensen gebeurt en wat mensen beweegt, interesseert me het meest.

Hoe zou je jouw dagelijkse kledingstijl omschrijven?
Simpel, met kleine vrouwelijke details. Maar ik kan er ook best no-nonsens uitzien in een meer Hollandse stijl.

whkmp's own onesiewhkmp's OWN wehkamp.nl
€ 39,95 € 19,95
modström blouseModstrom wehkamp.nl
€ 79,95
Karen Millen Korte jurk blackKaren Millen Zalando
€ 224,95 € 112,95

Wat zijn je favoriete merken?
Karin Millen voor jurkjes, Second female, Scotch en Soda, Ten Days, Modstrom.

Wat is je ultieme guilty pleasure? Fashion of non-fashion?
Ik koop soms dingen te klein, omdat ik denk dat ik er nog wel in zal passen… ooit.

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Elke poging is een goede.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt? 
Ja: ik hoop dat iedereen naar Over Eva kijkt omdat het met zo’n leuk team is gemaakt. Geweldige regie en camerawerk, en zulke fijne en talentvolle collega’s zoals Alwien Tulner en Kees Boot. 

Lees ook: Meltem Kaya van D66: "Vrouwen zijn heel belangrijk voor de balans."

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer