groningen asgard hotel groninger museum citytrip modestad design
Lifestyle

Een weekend vol mode en design - op naar Groningen

Jane, 08 december 2022

Misschien is Groningen niet de eerste stad waar je aan denkt bij een citytrip vol mode en design, maar niets is minder waar. Afgelopen weekend opende de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective in het Groninger Museum en sliepen we in het vlakbij gelegen Asgard Hotel. Voeg daar een koffie- en lunchbreak, een chic diner en een dag shoppen aan toe, en je hebt de ideale modetrip.

Asgard Hotel

Een citytrip buiten de deur begint bij een goed hotel dat luxe uitstraalt, waar je maximaal kunt ontspannen en dat op een goede locatie zit. Het Asgard Hotel voldoet absoluut aan al deze eisen. Op nog geen 10 minuten afstand van Groningen Centraal en het Groninger Museum, in hartje Groningen, vind je het designhotel in een uniek jarendertigpand. In het hotel dat ooit als zusterhuis fungeerde, zie je direct het unieke concept terug: moderne designelementen gecombineerd met duurzame, ecologische materialen zoals lemen muren en design van onder andere Mint furniture in zowel het interieur als de architectuur. We sliepen op de derde verdieping waar zich de verschillende luxekamers bevinden. Denk hierbij aan een kamer met vrijstaand bad, een aparte douche en toilet, en een balkon met uitzicht over de stad (en op de Akerk). Alle kamers hebben dezelfde karakteristieken en een heerlijk bed, in elk een eigen kleurstelling. De hotelovernachting biedt een goed ontbijt (los bij te boeken): een continental breakfast in Scandinavische stijl met kwalitatieve producten van lokale boeren en ondernemers, geserveerd op Iittala-design. Perfect om een volgeplande dag mee te beginnen.

Modestad

Voor een dag mode en design zit je dus goed in het Hoge Noorden. Ook de Folkingestraat op 5 minuten afstand van het hotel, heeft vele leuke delicatessen en boetiekjes, en is niet voor niets uitgeroepen tot leukste straat van Nederland, maar ook in de rest van de stad kun je fijn winkelen. Het Groninger Museum is altijd een feest vanwege het bijzondere gebouw en de goede tentoonstellingen. Op dit moment haal je je hart op bij Gianni Versace Retrospective waarin de carrière van de excentrieke Italiaanse modeontwerper en invloedrijke couturier tot leven komt. Met kleurrijke stukken, extravagante kleding en uitbundige catwalkshows komen mode, design en popcultuur samen in een groot eerbetoon aan de inmiddels vijfentwintig jaar geleden vermoorde Gianni Versace. Door middel van outfits, accessoires, stoffen, tekeningen, videobeelden en interieurdesigns uit zijn glorietijd, zie je hoe zijn creativiteit verschillende kunstvormen samenbrengt.

Over de grens

Terug in het Asgard Hotel kun je bijkomen van alle indrukken, genieten van een drankje en jezelf weer opladen voor het ontdekken van een ander deel van de stad of een gezellig diner. Wanneer je één van de Asgard-appartementen in het centrum boekt, heb je een heel appartement voor jezelf en kun je er ook voor kiezen om ‘thuis’ te koken. Ideaal wanneer je langer dan een weekend in Groningen vertoeft. Daarnaast organiseert het Asgard Hotel onder de naam Asgard Reizen exclusieve en kleinschalige groepsreizen voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur. Ook hier staan thema’s als kunst, architectuur, design en cultuur centraal. Dus of je nu voor een citytrip Groningen kiest of de grens overgaat, onthoud Asgard wanneer je mode, design en cultuur wilt snuiven!


In samenwerking met Asgard Hotel. 

De ultieme giftguide voor interieurcadeaus

Lees ook

De ultieme giftguide voor interieurcadeaus

Lifestyle

Dit zijn de beste citytrips voor de herfst

Lees ook

Dit zijn de beste citytrips voor de herfst

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer