Fashionnews

Een stralende lach met de Philips FlexCare Platinum

Kristel, 10 februari 2016

Een stralende lach met de Philips FlexCare Platinum

Ik besteed eindeloos veel tijd aan de perfecte outfit, het juiste kapsel en de mooiste make-up. Ik zorg dat ik op de hoogte ben van de laatste trends en dat ik de beste beauty spullen in huis heb. Er is alleen één, behoorlijk cruciaal, onderdeel dat ik schaamteloos verwaarloos: mijn tanden! Natuurlijk poets ik keurig twee keer per dag mijn tanden maar om nou te zeggen dat ik dat met veel liefde en aandacht doe? Nee. Grote kans dat dit komt omdat ik een redelijk sterk gebit heb en nog nooit in de problemen ben gekomen door mijn amateuristische gepoets. Tot voor kort. Want tijdens mijn laatste tandartsbezoek wees mijn veel te dure, maar o-zo kundige mondhygiëniste mij op het feit dat ik veel te hard poets (klopt) waardoor mijn tandvlees zich terugtrekt (ai) en dat ik veel plekken met een gewone huis-tuin-en-keuken-tandenborstel niet bereik. De oplossing? Een elektrische tandenborstel. En dan het liefst een échte goede. 

Philips

Philips Sonicare FlexCare Platinum

Ja, ik ben (was!) één van de weinige elektrische-tandenborstel-maagden van Nederland. Al 30 jaar lang poets ik mijn tanden met een doodnormale tandenborstel en ik heb nooit de drang gevoeld om hier iets aan te veranderen. Tot de mondhygiëniste mij dus wees op het tandvlees dat mijn gewelddadige manier van poetsen niet meer aankan en het voor gezien houdt. Sindsdien word ik achtervolgd door horrorbeelden van blootliggende tandhalzen en de bijbehorende pijn. Als een geschenk uit de hemel (ja, zo zie ik dat inmiddels) verscheen de Philips Sonicare FlexCare Platinum op mijn bureau met de vraag of ik deze oplaadbare, sonische tandenborstel eens zou willen testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat snap je.

"Philip poetst niet alleen mijn tanden, hij voedt me ook nog eens op, zo blijkt."

Het mooie van de Philips Sonicare FlexCare Platinum (of Philip zoals ik 'm inmiddels liefkozend noem) is dat -ie een sensor heeft die zacht trilt als je te hard poetst. Na één keer poetsen snapte ik meteen waar de mondhygiëniste het over had; het ding trilde om de haverklap uit vol protest omdat ik als een malloot mijn tanden en tandvlees mishandelde. Philip poetst niet alleen mijn tanden, hij voedt me ook nog eens op, zo blijkt. Daarnaast heeft -ie een AdaptiveClean-opzetborstel die super makkelijk op moeilijk te bereiken plekken komt en zo dus véél meer tandplak verwijdert dan een gewone tandenborstel. Ik heb, net als veel van mijn leeftijdsgenoten, zo'n spalkje achter mijn ondertanden als souvenir uit mijn beugelperiode en dit is blijkbaar een broedplaats voor tandplak. Niet in de laatste plaats omdat je daar met een gewone tandenborstel nooit knap bijkomt. Mijn nieuwe vriend Philip heeft daar geen problemen mee en vertoont zijn kunsten in alle hoeken en gaten. Hoera!

Makkelijker wordt het niet

Maar mijn lofzang gaat verder zoals ook de mogelijkheden van de Philips Sonicare FlexCare Platinum verder gaan. De tandenborstel beschikt namelijk over drie intensiteitsstanden en drie verschillende reinigingsmodi, die je naar wens in kunt stellen. Zo poets ik dagelijks met standje 'Clean', verwen ik mezelf één keer per week met de stand 'White' en kun je het feest af en toe compleet maken met 'Deep clean'. Om het mezelf helemaal makkelijk te maken heb ik de timer ook aangezet, deze geeft om de 30 seconden een seintje zodat je weet wanneer je een ander gedeelte van je gebit moet poetsen. Na 2 minuten stopt de borstel vanzelf zodat je weet dat je lang genoeg hebt gepoetst. Makkelijker wordt het niet, toch?

Philip, bedankt

De laatste reden waarom ik vind dat iedereen een Philip in zijn leven moet hebben: hij wordt geleverd met heuse UV-reiniger. Dit is een soort bakje waar je de gebruikte opzetborstel in plaatst waarna deze met UV-stralen gereinigd wordt. Hierdoor worden er veel meer bacterieën gedood dan wanneer je de borstel alleen afspoelt en dat vind ik eigenlijk best een fijn idee. Kortom: de Philips Sonicare FlexCare Platinum is de crème de la crème onder de elektrische tandenborstels en ik, mijn tanden en tandvlees zijn hem zeer dankbaar. Philip, bedankt.

*Aanbevolen door hettestpanel.nl: de FlexCare Platinum krijgt gemiddeld een 8.4.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer