Editors Choice: Kleine meisjes worden groot

"Dit is je KVK-nummer, dit je BTW-nummer." Ik kijk met grote ronde ogen naar de kleine ronde dame tegenover me. Ze lacht me bemoedigend toe alsof ze me het liefste even in mijn wang wil knijpen en een lolly wil geven. Voor mijn neus ligt een stapeltje papier. Voor en buitenstaander niet veel bijzonders, gewoon dunne zwarte letters op een witte a4'tjes. Het tegendeel is waar. Onderaan het blad teken ik letterlijk voor het cafeïne doordrenkte bestaan als freelance schrijfster.

Marlies EC: Kleine meisjes worden groot

Marliesje, Marlieses, Marlies

"Gefeliciteerd, Marliesje!" jubelden vrienden, terwijl ik dacht dat ik als 23-jarige ZZP'er eindelijk -je af zou zijn. Mijn dromen achterna gaan is voor mij een droom op zich. En zo ontstond Marlieses, mijn bedrijf waar vanuit ik de mooiste verhalen wil gaan vertellen. Op Viva.nl oefen ik alvast. Daar tik ik sinds een paar maanden elke twee weken een blog over mode. En ik heb zin in meer! Mijn oude vertrouwde blog groeit langzaam op tot bedrijfssite. De opdrachten laten nog even op zich wachten, maar ik ben er klaar voor. Elke vrije seconden probeer ik de codetaal van Belastingdienst en KVK te ontcijferen en ondertussen droom ik vast van het leven als een nicotinevrije Carie Bradshaw.

Na-de-Eerste-opdracht-wishlist

Top American Vintage
WELIKEFASHION.COM
€44,95
Boyfriend jeans Levis
BULLS & BIRDS
€119,95
Pump Buffalo
ZALANDO
€79,95
Blazer Mango
WEHKAMP.NL
€44,99
Zonnebril Ray-Ban
DE BIJENKORF
€155,00
Shopper MinkPink
NELLY.COM
€44,95
Clutch Pieces
NELLY.COM
€12,95
Oorbellen
MY JEWELLERY
€9,95
Maxi rok Selected
WELIKEFASHION.COM
€39,95
Blouse Mango
WEHKAMP.NL
€19,99
Rok By Ti Mo
ZALANDO
€69,95
Lippenstift Miyo
NELLY.COM
€7,95

Kleine meisjes worden groot. Figuurlijk. Met 1.82m is letterlijk het tegendeel soms nodig. Maar ik blijf stiekem hopen dat ik voor mijn vrienden altijd liefkozend Marliesje zal blijven.

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer