Fashionnews

Duizenden vrouwen hebben je hulp nodig. Are you in?

Kristel, 15 september 2016

Duizenden vrouwen hebben je hulp nodig. Are you in?

Wij vrouwen moeten er voor elkaar zijn. Tenminste, dat vind ik. We moeten elkaar steunen in zware tijden en voor elkaar opkomen als we achtergesteld worden. Als een man je beste vriendin laat zitten zorg jij dat je er bent met chocolade en een luisterend oor. Als je kleine zusje op kamers gaat bel je haar de eerste week iedere dag, zodat ze zich niet alleen voelt. En als je vrouwelijke collega een zenuwslopende presentatie voor de boeg heeft, stuur je haar van tevoren een mail om haar succes te wensen. Zo doen wij vrouwen dat. Maar wat doen we als het er écht op aankomt? Als het gaat om een kwestie van leven of dood? Ook dan steunen we elkaar. Toch? 

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Strijd mee!

De tijd om die belofte waar te maken is aangebroken. Duizenden vrouwen hebben je hulp namelijk nodig in hun strijd tegen hart- en vaatziekten. Schokkend genoeg is dit namelijk nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. En waarom? Omdat er te weinig kennis is over het vrouwenhart, omdat al het onderzoek dat al is uitgevoerd zich heeft gericht op mannen en we er jarenlang van uit zijn gegaan dat het bij vrouwen hetzelfde werkte. Niet dus. Net zoals je bij de meeste mannen niet aan hoeft te komen met een bak ijs en een romantische film, heeft ook het vrouwenhart een andere aanpak nodig. En wat die aanpak precies is, dát moet onderzocht worden. De Hartstichting roept daarom alle vrouwen van Nederland op om HartenVrouw te worden. Zodat er meer aandacht voor dit probleem komt, er hopelijk genoeg geld wordt opgehaald om het vrouwenhart uitgebreid te onderzoeken en om ervoor te zorgen dat er minder - véél minder - vrouwen onnodig lijden en vroegtijdig overlijden. Ellen, Sanny en Anouk strijden mee. Jij toch ook?

HartenVrouw

Zó word je een HartenVrouw

Wow. Dat klinkt heftig. HartenVrouw worden én strijden tegen deze vreselijke ziektes. Maar dat is het niet. Alle kleine beetjes helpen namelijk, ook in dit geval. Zo kun je net als Sanny door middel van social media zorgen voor meer aandacht rondom dit probleem. Een video maken is leuk, maar mocht je het kleinschaliger aan willen pakken, verander dan je profielfoto in een HartenVrouw foto. Anouk strijdt mee door rood te dragen op Dress Red Day op 29 september. Als we dat massaal doen, weten we zeker dat we gehoord én gezien worden en men er niet langer omheen kan: ons hart verdient onderzoek! Fashionchick's Ellen is ook HartenVrouw en steunt de Hartstichting door de HartenVrouw armbandjes van Danie Bles te kopen en te dragen. Met de opbrengst van deze armbandjes kan de Hartstichting investeren in onderzoek naar de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon geld doneren! Wil je meer weten over de verschillende acties en wat jij kunt doen als HartenVrouw? Like de Dress Red Day Facebookpagina van de Hartstichting en blijf op de hoogte.

Word jij ook HartenVrouw en steun je de Hartstichting op Dress Red Day? Je vindt de mooiste rode outfits bij ons in de Styleguide!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer