Dresscodes

Vraag jij je ook altijd af wat nou precies bedoelt wordt met termen als Black Tie en Tenue de Ville?

Voor bepaalde feesten of andere belangrijke gelegenheden geldt vaak een dresscode. Om niet uit de toon te vallen, is het verstandig je hier aan te houden. En in sommige gevallen kom je ergens niet eens binnen als je niet volgens de dresscode gekleed bent.

Hieronder vind je een aantal belangrijke dresscodes beschreven inclusief voorbeelden. Doe er je voordeel mee en bestudeer deze lijst goed als je een feestje hebt. Zo voorkom je kleding blunders (á la Bridget Jones ) waarbij je in een Playboy bunny pakje verschijnt, waar de dresscode White Tie is.

White Tie

White Tie is het summum van chique avondkleding. Haal alles uit de kast, van deze dresscode kun je je niet gemakkelijk afmaken.

Mannen dragen een rokkostuum, dat bestaat uit een zwart double breasted jasje, een zwarte broek met bies, een wit vest, een wit hemd en een witte strik. Met zwarte sokken en zwarte gladde schoenen wordt het geheel afgemaakt.

Dames dragen een lange avondjurk tot aan de enkels met eventueel een diep decolleté. Lange handschoenen maken je outfit helemaal af. Denk ook aan juwelen en zorg dat je haar en make-up er piekfijn uit zien.

Avondjurk,...

Avondjurk,... Avondjurk,...

Black Tie

Black tie is een veel voorkomende dresscode en bij veel mensen ook wel bekend. Vooral bij premières geldt deze dresscode vaak.

Mannen dragen een klassieke zwarte smoking met een een wit overhemd en een zwarte vlinderstrik. Natuurlijk horen hier zwarte schoenen en sokken bij.

Vrouwen dragen een cocktail- of een avondjurk. Er mogen lange handschoenen bij gedragen worden. Armbanden draag je hier over heen. Verder is het belangrijk dat er de nodige aandacht aan haar en make-up besteedt wordt. Een avondtasje en hoge hakken zijn een must!

Avondjurk,...

Avondjurk,... Avondjurk,...

Informeel/Casual

Informeel houdt in dat je wel gekleed moet komen maar houd het simpel. Het is vooral belangrijk dat je je aanpast aan de locatie waar de gelegenheid plaats vindt. Wanneer het op het strand is trek je iets anders aan dan wanneer het in een chique hotel is.

Heren dragen bijvoorbeeld een pak of enkel een overhemd.

Vrouwen kunnen een jurkje, rok of broekpak dragen.

Over het algemeen geeft deze dresscode je veel ruimte. Zorg er alleen altijd voor dat je er verzorgd uitziet.

dressy

Lange blazer,... Contrastjurk

Avondkleding

Wanneer er om avondkleding gevraagd wordt, dragen de heren een rokkostuum of een smoking.

Dames dragen een lange of een korte avondjurk. Vergeet geen hoge hakken te dragen en je haar en make-up goed te verzorgen.

Bandeaujurk,...

Avondjurk,... Jurk, APART

Cocktail

Voor veel gelegenheden wordt de dresscode Cocktail gevraagd. Bijvoorbeeld voor privé feestjes maar ook voor zakelijke gelegenheden of premieres.

Heren worden dan geacht een donnker pak te dragen.

Vrouwen dragen in dit geval een korte jurk. Denk aan Carrie uit Sex & the City die regelmatig in een van haar 'fabulous cocktail dresses' aan een cocktail staat te nippen.

Mini-jurk,...

Avondjurk,... Avondjurk,...

Tenue de Ville

Tenue de ville is letterlijk vertaalt stadskleding, en is nette kleding voor overdag.

Heren dragen een net donker pak met een overhemd en een stropdas. Ook nu worden er zwarte schoenen en sokken verwacht.

Van de dames wordt verwacht dat ze een korte, geklede jurk of een broekpak dragen. Om je outfit af te maken kun je een hoed dragen.

Avondjurk,...

Jurk, ALBA MODA Pantalon, Singh...

Succes!

Laura

liefs, Kittie Ansems

Kittie Ansems Liever een modegek dan zomaar een idioot!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer