DIY: Pindakaas pepernoten

Nog even en dan is het zover: Sinterklaas. Nou moet ik zeggen dat ik persoonlijk niet zo heel veel met dit hele gebeuren heb, los van het feit dat ik op zich voor ieder feest ben waar cadeaus én eten uitgedeeld wordt. Zeker als dat eten in de vorm van pindakaas pepernoten komt. Juist: pindakaas (good!) pepernoten (good!). Geloof mij: daar wil ik best een paar liedjes uit volle borst voor zingen. Of, je maakt ze zelf. Dat kan ook. En dat is verrassend makkelijk als je onderstaande video moet geloven...

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan KIJK video's te laten zien zonder toestemming.

Ok, wat heb je nodig voor deze heerlijkheid? 125 gr zelfrijzend bakmeel | 62 g donkere basterdsuiker | 7 g speculaaskruiden | 62 g Blue Band Cake & Koekjes (in stukjes) | 38 g Calvé pindakaas. En dan? #1 Verwarm de oven voor op 160 °C. #2 
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg. 
#3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van het deeg ter grootte van een hazelnoot. 
Leg ze naast elkaar, met een beetje afstand ertussen, op het bakpapier en druk met je duim een beetje plat. #4 
Bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar. 
Laat uit de oven nog even afkoelen zodat ze lekker knapperig worden. #5 Smullen maar!

Lees ook: Welkom in de chocolade hemel.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.