Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

DIY: Jaren '80 kapsels en make-up

Kristel, 01 januari 2018

Hoe leuk is het om af en toe terug te blikken naar de good old days?! Wij blikken terug naar de kapsel en make-up trends uit de jaren 80. 

Big, big, big qua kapsels! Crispy hair van de vele haarlak, chemisch door de permanent en laten we vooral de getoupeerde pony niet vergeten. Oh ja, en lekker bleken en fluffy. HI-LA-RISCH! Toch gingen copycats los op kapsels van popsterren als Madonna, Cyndi Lauper en Whitney Houston. En wat dacht je van make-up? Hoe kleurrijker en gekker, hoe beter! Wij zetten de keys voor een jaren 80 haar en make-up look voor je op een rij.

De meest opvallende kapsels uit de jaren 80


#1 Wafelhaar Stijl haar was echt een no go! Gewafeld haar is was daarvoor een oplossing. Het is een kapsel met allemaal golfjes. Je gebruikt hiervoor een wafeltang. Heb je geen wafeltang in huis en wil je graag gewafeld haar? No stress! Het werkt ook door allemaal kleine vlechtjes in nat haar te maken. Haal ze eruit wanneer het haar droog is en het resultaat zal je doen verbazen.

#2 Zijscheiding Een wetlook kapsel waarbij je een zijscheiding maakt die je naar voren kamt. Gebruik voor de finishing touch een wetlook haar-product.

#3 Kuif Ja hoor! Dit is hét pronkstuk uit de jaren 80. Geschikt voor zowel vrouwen met kort als met lang haar. Hoe groter, hoe beter! Dus toupeer je haar zo wild mogelijk.


Jaren 80 make-up look tutorial

In de 80’s was de regel, hoe méér verschillende kleuren, hoe beter je look. De colourblocking trend was helemaal hot op het gebied van make-up. Ook moest alles over de top: liters mascara, foundation en overdreven aangezette jukbeenderen konden niet missen. Klinkt funny en misschien niet helemaal de trend van nu, maar voor een gek feestje kan het zeker handig zijn. Mocht jij in de mood zijn voor een jaren 80 make-up look, dan gaat dit stappenplan je daarbij helpen:

#1 Begin als eerste met een dikke laag foundation aan voor een cover-up
#2 Breng daarna je ooglid aan met een knalroze, gifgroene of fel-gele oogschaduw. Het mooiste is om te spelen met meerdere kleuren. Zet de oogschaduw aan tot aan je wenkbrauwen
#3 Kies een zwarte of paarse eyeliner en zet een dikke lijn aan
#4 Meer, meer, meer! Krul je wimpers en kies voor een volumize mascara
#5 Ga over de top met een opvallende blush
#6 Last but not least, kleur je lippen met een knalrode lipstick. Het mooiste is als je ook een lipliner gebruikt voor een extra opvallend effect

You're 80's ready now!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer