Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Girlbosses

Dit zijn de nominaties voor de Everyday Heroines Award

Kristel, 06 april 2018

Dit zijn de nominaties voor de Everyday Heroines Award

Everyday Heroines

In mei reiken wij samen met Marie Jo de Everyday Heroines Awards uit. Gewoon, omdat wij vinden dat er genoeg vrouwen in Nederland zijn die bijzonder zijn. Op welk vlak dan ook.

Neem nou de Everyday Heroines; dit zijn ogenschijnlijk doodnormale vrouwen maar stiekem vertellen zij allemaal een ander bijzonder verhaal. Over liefde. Over doorzetten. Over knokken voor wat je waard bent. Zij zijn de reden waarom deze awards in het leven zijn geroepen! Kiezen uit een hele berg prachtige inzendingen was alles behalve makkelijk. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we een bijzondere top 3 samengesteld. Lees hieronder hun verhaal en stem op jouw favoriet!

Everyday Heroines

Heleen

Heleen Cousijn
Voor de tweede keer in korte tijd is er met veel agressie gereageerd op een postercampagne waarin zoenende stellen staan afgebeeld. Stellen, die blijknaar niet iedereen graag ziet zoenen in de openbare ruimte. Maar liefde is toch liefde? De vrijheid om te zoenen met wie je wil is geen kwestie van smaak. Het is een recht. Daarom maakt Heleen Cousijn zich hard voor vrije partnerkeuze door middel van haar 'Liefde is toch liefde?' actie. Hiermee roept ze iedereen op de boodschap te verspreiden door middel van stickers met harten en de hashtags #trekeengrens #loveislove. Wij zijn fan. En jij?

Chantal

Chantal Werkendam
In 2015 werd Chantal slachtoffer van een zogenaamd wraakporno-filmpje dat verspreid werd via Facebook. Verschrikkelijk. Maar Chantal besloot het er niet bij te laten zitten en ging vol de strijd aan. Met Facebook. En we weten allemaal: dat is geen kleine jongen. Vele rechtszaken volgden en uiteindelijk besloot de rechter dat Facebook onderzoek moest doen naar het IP-adres dat gebruikt is om de video te verspreiden. De dader is helaas nog niet gevonden maar Chantal strijdt door. Ze geeft voorlichting op scholen en schrijft momenteel een boek om haar verhaal te delen, andere slachtoffers te steunen en ouders en docenten te informeren. En vooral: om de aandacht van het slachtoffer te verplaatsen naar de dader. Dat verdient wat ons betreft een award. Toch?

Daphne

Daphne Matthew
Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend en dat geldt ook voor Daphne. Toen zij jaren geleden hoorde dat zij nooit op een natuurlijke manier zwanger zou kunnen worden, stortte haar wereld in. Uiteindelijk besloot ze om haar verdriet en schaamte om te zetten in iets positiefs en startte het Instagram account Fit for IVF. Hier vertelt ze haar verhaal; hoe ze met de tegenslag is omgegaan, hoe ze uiteindelijk dankzij haar zus een IVF traject in kon en hoe ze haar zwangerschap nu beleeft. Alles om het taboe rondom onvruchtbaarheid te doorbreken en andere vrouwen tot steun te zijn. Een echte Everyday Heroine, wat ons betreft!

Stem op jouw favoriet

Vergeet je ook de andere categorieën niet? Lees hier alles over de Business Babes, de Conscious Girls, de Fashion Icons en de Powermothers!

Everyday Heroines

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site wordt nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer