Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Dit zijn de leukste vintage kledingwinkels in Amsterdam

Kristel, 01 januari 2018

Vintage kleding is weer helemaal hot, en we love it! Toffe prints, fanny packs, jaren 80 tasjes, oude Levi’s jeans, regenjassen en noem maar op. Het kost je even de tijd om tussen oude meuk te graaien, maar dan heb je wel een uniek item dat nu weer fashionable is.

Én het is ook nog eens super goedkoop. Vaak scoor je designer kleding voor een laag prijsje, hoe fijn is dat! In Amsterdam heb je een heleboel tweedehands winkels waar nog lang niet iedereen van op de hoogte is. Daarom hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de leukste tweedehands stores. Shop till you drop!

Dit zijn de leukste vintage shops in Amsterdam

#1 Marbles Vintage & Design. Marbles heeft een breed aanbod aan tweedehands kleding, schoenen en accessoires. De items komen uit de jaren 50, 60, 70, 80 & 90 en zijn nog in perfecte staat. Het is een erg leuke winkel als je van old school houdt.

#2 Kiloshop. Als je bij Kiloshop bent geweest kom je altijd met tassen kleding thuis, dus neem je boyfriend mee. Je betaalt niet per item, maar per kilo, wat het shoppen extra leuk maakt. Kledingstukken met een groene sticker zijn 30 euro en alles met een rode sticker is 20 euro. Bij Kiloshop in de Pijp vermaakt je lover zich ook want in de winkel is ook een café. Zo heb jij de tijd om je vintage items te scoren terwijl je boyfriend geniet van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers.

#3 I Love Vintage. I Love Vintage is een winkel gespecialiseerd in de vintage en retro stijl, gevestigd op de Prinsengracht. Ben je geen fan van tweedehands kleding en accessoires, maar houd je wel van een vintage stijl? Dan is I Love Vintage iets voor jou, want alles is nieuw!

#4 Episode. Episode is een van onze favorieten! Het is dé winkel in Amsterdam voor vintage en tweedehandskleding. De kleding wordt met zorg geselecteerd door de medewerkers zodat jij er alleen kwalitatieve kleding kunt kopen voor in je closet. Helemaal geweldig is dat je er Dr. Martens en Levi’s kunt kopen voor een leuk prijsje. Dus go go go! Episode kun je niet missen want er zijn maar liefst 4 locaties in de stad.

#5 Thrift Shop. Thrift Shop, gevestigd in de Pijp, heeft wel een heel tof concept! De winkel is een mix tussen concept store, vintage winkel en tweedehandswinkel. Én je kan er zelf je eigen kast huren waar je zelf je kleding verkoopt. Hoe cool is dat!

#6 We Are Vintage. Vintage kleding, schoenen, tassen, hoeden en sjaals. Je vindt het allemaal bij We Are Vintage. Hier betaal je, net als bij Kiloshop, per kilo. We Are Vintage is gevestigd in Amsterdam-West en Amsterdam-Oost.

#7 Zipper. Zipper is een second hand winkel die het meest meegaand is met de nieuwste trends. Wat wij vooral leuk vinden aan Zipper, is dat ze een ruim aanbod aan vintage Levi’s broeken hebben. Erg leuk om er zelf je Levi’s short mee te customizen!

#8 IJ-Hallen. Elke maand is er in Amsterdam-Noord de grootste vlooienmarkt in Nederland: de IJ-Hallen. Leuk om een keer met vriendinnen naartoe te gaan. Je vermaakt je er de hele dag met maar liefst 700 kramen. Wil je zelf ook je kleding verkopen? Dat kan! Voor maar 22 euro huur je al een kraam.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer