Beauty

Dit zijn de haarkleurentrends van deze herfst en winter

Redactie, 22 november 2022

Er zijn elk jaar een aantal momenten waarop het tijd is voor een haarkleurmake-over. Het najaar is zo’n moment. Net als het veranderen van je garderobe, kan een nieuw kapsel of haarkleur ook voor een frisse herfst- of winterlook zorgen. De herfst en winter gaan vaak samen met een warm kleurenpalet. Om je een beetje op weg te helpen met je nieuwe haarkleur zetten we een aantal trends op een rij, zodat je inspiratie krijgt voor je volgende kappersbezoek.

Bleach Blond

Je zou verwachten dat bleach blond vooral een zomertrend is, maar niets is minder waar. Onder anderen Kim Kardashian en Kate Hudson bewijzen dat de bleach-trend gewoon wordt doorgezet dit najaar. Deze haarkleurtechniek is vrij gecompliceerd en bij veel salons mag je als kapper dan ook pas bleken wanneer je Color Specialist of Color Director bent. Het is belangrijk dat de kwaliteit van je haar blijft behouden en daarom zijn er vaak meerdere kleurbehandelingen nodig om het gewenste witte resultaat te behalen. Ook is het belangrijk om de juiste professionele producten te gebruiken, inclusief een bonder die ervoor zorgt dat je haar niet of zo min mogelijk beschadigt.

Curl Lights

Omarm je eigen krul, luidt het credo, en weg met de steiltang. Helemaal nadat de hashtag #curlycurlmovement in het leven is geroepen. Krullen zijn kwetsbaarder dan steil haar en daarom is het belangrijk dat je je krullen laat kleuren door een expert. Bij The Color salons weten ze als geen ander hoe ze het beste je krullen van een nieuwe kleur kunnen voorzien. Curl lights is een haarkleur die veel wordt gevraagd. Het is beter te omschrijven als een highlight-techniek waarbij de haren aan de voorzijde van het gezicht wat grover worden gelaten dan de andere. Hierdoor valt er veel licht op de zijkant van het gezicht waardoor dat beter uitkomt.

Rich Gloss Brunette

Een van de bekendste voorbeelden van deze haarkleur is beautyqueen Hailey Bieber. De glans op haar bruine haar willen we allemaal wel. Rich gloss brunette is een donkerbruine tint die zich onderscheidt door haar rijke glans. Het lijkt een eenvoudige haarkleur, maar is dat niet vanwege de verschillende dimensies die de kleur kent. Daarom is het ook hier heel belangrijk dat het goed wordt uitgebracht.

Copper Red

Warme haarkleuren zijn al het hele jaar niet meer weg te denken, maar nu ook Kendall Jenner over de streep is, vinden wij deze trend absoluut de moeite waard. Wanneer je van nature zo donker bent als Kendall en naar een lichtere ginger-tint wilt, moet je haar eerst gebleekt worden. Het is opmerkelijk om Kendall Jenner met deze haarkleur te zien, aangezien het niet de eerste keer zal zijn dat ze voor een pruik kiest in plaats van een verfsessie.Beeld: Getty
In samenwerking met The Color. 

Dusting, bonding, balayage: kapperstermen uitgelegd

Lees ook

Dusting, bonding, balayage: kapperstermen uitgelegd

Beauty

Alles wat je moet weten over de BIAB-nageltechniek

Lees ook

Alles wat je moet weten over de BIAB-nageltechniek

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer