Dit zijn ze: dé winterjassen trends 2018/2019 | Fashionchick.nl

Dit zijn ze: dé winterjassen trends 2018/2019

zondag 11 november 2018
Sharon

Het is altijd een hele zoektocht, het vinden van de perfecte winterjas. Want niet alleen moet hij warm en behaaglijk zitten; je moet er ook zeker stijlvol en modieus in uitzien. Wij zetten de belangrijkste winterjassen trends 2018/2019 voor je op een rij. 

Zo’n fijne, wollige wintermantel waarin je helemaal weg kunt kruipen; een variant die je zelfs bij twintig graden onder nul nog de juiste bescherming biedt. Natuurlijk, daar ben je naar op zoek. Maar tegelijkertijd wil je ook volledig in stijl die gure winterkou trotseren. En welke winterjassen zijn anno nu helemaal in de mode? Wij laten je dé winterjassen trends van dit seizoen zien, zodat jij in ieder geval tip-top je huis verlaat.

Fake fur coat, faux fur jas, hoe je ‘m ook maar wilt noemen: deze winter kun je absoluut niet zonder zo’n aaibare versie aan je kapstok. Kies voor klassieke kleuren, zoals effen zwart, roomwit of jachtgroen. Maar dit seizoen mag je het ook over een compleet andere boeg gooien: bont jassen in even zo bonte kleuren. Helder roze, stoplichtrood of in camouflage; met de bontjassen van tegenwoordig maak je het niet zo snel te bont.

Luipaardprint, zebraprint, slangenprint; we zien de hele dierentuin dit seizoen aan ons voorbij trekken. Hoezo op safari om de Big Five te zien? Je gaat gewoon op pad voor de perfecte winterjas. Kies voor een variant van nepbont of voor een stoffen versie in print. Zelfs bedrukte leren jassen, bijvoorbeeld in slangenprint, doen het erg goed deze winter. 

Over prints gesproken, dierenprints zijn niet de enige bedrukking die we dit seizoen veelvuldig voorbij zien komen. Ook de ruit blijft erg populair: de geruite jas is onmisbaar in je wintergarderobe. Ga voor een jas met grote ruit of kleine ruit, voor een variant in bont of in wol: met deze grote hoeveelheid aan keuzes zit er altijd wel één bij die jou perfect staat. 

Al puffend de winter door, letterlijk. Want ook de gewatteerde jas blijft het straatbeeld dit seizoen domineren. Kies voor een langer parkamodel, eventueel met gevoerde capuchon of bontkraag, of ga juist voor een kortere variant in een metallic kleur. Dik ingesnoerd de winter door was nog nooit zo leuk

Groot, groter, grootst zijn de sleutelwoorden binnen deze trend: alsof je de jas rechtstreeks uit de kast van je broer/vriend/man hebt geplukt. Kies hierbij voor een ruim, wijd zittend model die het liefst lekker lang is. Tot aan je knie of helemaal tot aan je enkels; met deze varianten kom jij altijd elegant voor de dag. 

Lees ook: Welke jurk past bij welk figuur? Zo zit 't

Lees ook