Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Dit was een trend in het jaar dat je geboren bent

Kristel, 01 januari 2018

Trends komen en gaan, maar komen vaak ook weer terug. Ben jij ook zo benieuwd wat de trend was in het jaar dat jij geboren bent? Wij hebben het antwoord voor je!

Kijk maar naar de baret, micro-zonnebril en de dad-sneaker. Stuk voor stuk trends van vroeger die dit jaar weer hun comeback hebben gemaakt. Hieronder hebben we die van de jaren '70 tot en met de jaren '90 op een rijtje gezet. Hopen dat deze trends ook ooit terugkomen.

Back in the day


1970 – 1979 Disco baby

De jaren 70 stond volledig in het teken van de filmklassieker ‘Saturday Night Fever’, waar Lycra pakken en flamboyante kleding inclusief funky zonnebril centraal stonden. Maar ook make-up en haar waren tot in de puntjes verzorgd en afro’s werden een wereldtrend.

Maar ook nauwsluitende (vooral glimmende) jurken en glanzende lippen werden populair. Totaal het tegenovergestelde van deze trend was de trend om alleen een turtleneck en zonnebril te dragen, geheel zonder make-up. En dit is natuurlijk nog steeds een heel grote beautytrend, want de #nofilter trend is al een hele tijd bezig om de beauty-wereld op zijn kop te zetten. Met succes!

1983-1985: “Material Girl” chic

Ondanks dat het begin van de jaren 80 behoorlijk veel weg had van de jaren 70, kwam er in 1983 een grote cultuurshock. Dit had namelijk alles te maken met Madonna en haar nummer ‘Burning up’. Madonna was uiteindelijk de grootste inspiratiebron voor de fashion, en dat is ook heel obvious als je kijkt wat er toen een trend was.

Denk maar aan de enkel sokjes met een stukje kant aan de rand, hoge hakken, de gelei armbanden. Maar ook festivalitems, zoals de rozenkrans, fanny packs en zelfs de gekleurde haren à la Cyndi Lauper waren hot. Daarnaast kon je ook nog kiezen voor een minder kleurrijke outfit met luipaardprint, scrunchie-achtige kleding, donkere lipstick en zelfs beenwarmers.

1987 – 1989 Dynasty time

Je hebt vast wel een item in je kast liggen met schoudervullingen. En daar moet je de eindjaren van de 80’s voor bedanken! Schoudervullingen werden namelijk in de late jaren ’80 behoorlijk geaccepteerd en gespot bij sterren als Joan Collins en Linda Evans van Dynasty. Maar ook de powersuit was een hit! Net als nu.

Rode lippen en zwaar opgemaakte ogen waren een grote knaller bij de vrouwen, net zoals de stijgbeugel broek. Deze broek was vorig jaar nog een gigantische hit bij menig modemeisje. De broek was in alle kleuren en patronen te vinden in de jaren 80 met natuurlijk bijpassende schoenen voor het ballerina gevoel. Ook rokken met opvallende grote plooien, tube tops, Guess Jeans en, mijn grote favoriet, kleding voor in de sportschool werd gedragen als haute couture. Hopelijk komt deze trend ook terug!

1990-1998 Babydoll meet Grunch-vibe

Vergeleken de jaren 80, leken de jaren 90 op een bij elkaar geraapt zooitje. Muziek van Nirvana, Spice Girls en heerlijke films en series zoals Friends, Saved by the Bell en Clueless werden de iconen van de 90s. En wat een geweldige trends zijn daar uit voort gekomen!

Je had natuurlijk de bekende babydoll dress, een veel te klein jurkje dat vaak gecombineerd werd met rode lipstick. Ook was goth brown lipstick een trend dat vaak gecombineerd werd met losvallende shirts, stoere laarzen of schoenen met spekzolen en met een heel grunch-vibe. Iets dat we nog steeds veel zien op straat! Ook droeg iedereen een minirok, het schoolpakje van Britney Spears en natuurlijk hét Rachel-kapsel.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer