Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Dit moet je weten als je van donker naar blond haar gaat

Kristel, 01 januari 2018

Instagram en Pinterest staan vol met geweldige transformaties van donker naar blond haar. Wat daar niet altijd bij wordt gezegd, is dat zo’n make-over niet zomaar even een uurtje duurt. Sterker nog: vaak zijn er meerdere sessies voor nodig om donker haar op een gezonde manier op te lichten. 

Bij zo’n grote verandering komt namelijk nog best een hoop kijken. Heb jij van jezelf donkerbruin of zwart haar, en ben je van plan binnenkort naar blond te gaan? The Color’s kleurexperts Floor en Britt vertellen je waar je rekening mee moet houden.


Van donker naar blond? Dit moet je weten

#1 Laat je van tevoren altijd goed adviseren door de Color Specialist. Misschien heb jij zelf al een kleur blond in je hoofd die je mooi vindt, maar dat hoeft niet te betekenen dat dit de kleur is die jou ook echt goed staat. Een kapper kan goed beoordelen of je het beste voor een koele of warme kleur kunt gaan, of dat je – lucky you – beide goed kunt hebben.

#2 Om van donkerbruin of zwart naar blond haar te gaan zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Dat betekent dat het kleurproces in stappen plaatsvindt. Na de eerste keer (ont)kleuren zal je haar dus misschien nog niet zo licht zijn als je van tevoren in gedachten had. Toch is het belangrijk om niet teveel in één keer te willen om je haar gezond te houden. Zeker bij Aziatisch haar gaan er 2 à 3 behandelingen overheen voordat het haar mooi is opgelicht. Tot die tijd zal je dus een ‘tussenkleur’ hebben. Deze kleur kan je overigens wel een mooie tint geven met een toner. Je kunt er ook voor kiezen om eerst voor highlights, een color melt of een balayage te gaan voordat je jouw hele haar laat blonderen.

#3 De Color Specialist kan van tevoren een bleach-check doen met een testplukje van je eigen haar. Zo kan je goed zien hoe lang het duurt voordat het haar volledig is opgelicht. Aan de hand hiervan kan jouw Color Specialist dan ook vertellen hoeveel behandelingen er nodig zijn om jouw haar van donker naar blond te krijgen, en of jouw haar dit proces zonder al te veel schade kan doorlopen.

#4 Schrik niet wanneer je in de spiegel kijkt na de eerste ontkleur-sessie. Door het ontkleuren zullen veel warme pigmenten in je haar vrijkomen, waardoor je lokken felgeel of zelfs oranje kunnen zijn. Dat ziet er misschien gek uit, maar is compleet normaal. Jouw Color Specialist zal hierna altijd nog een toner gebruiken om een mooie, draagbare kleur te creëren.

In The Color’s online magazine geven Floor en Britt je nog 7 andere tips voor jouw transformatie van donker naar blond. Lees daar dus snel verder!

Voor persoonlijk advies om van donker naar blond te gaan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze salons. De Color Specialisten stellen dan een speciaal kleurplan voor je op!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer