Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

Dít kwam er uit ons Instagram bikini onderzoek

Marthe, 21 maart 2018

Dít kwam er uit ons Instagram bikini onderzoek

bikinionderzoek

Instagram is handig vanwege een aantal dingen. Neem bijvoorbeeld de Instagram Poll, dat is zo'n feature waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden, maar waar we hartstikke blij mee zijn. 

Waarom? Omdat het via een Instagram poll best makkelijk is om dingen aan mensen te vragen. En je krijgt er ook nog eens antwoorden uit waar je iets mee kán. Of nou ja, die in ieder geval goed zijn om te weten. Ja, de Instagram Poll is mijn redder in nood bij een heleboel kwesties. Daarom besloten wij dit handige votum ook in te zetten voor ons bikini onderzoek. Met succes, want er deden meer dan tienduizend mensen mee. Ik zette de meest opmerkelijke resultaten op een rijtje. Herken jij jezelf erin?

Bikini fun facts

#1 70% is al begonnen met bikinishoppen. Het is fijn om de weten dat ik niet de enige ben die ondanks de vrieskou (gevoelstemperatuur -15, wie bedenkt het?) is begonnen met het shoppen van het meest zomerse item dat je je maar kunt bedenken. Deze shoppen we dan wel (70%) online, want tja, het is te koud he?

#2 Work that body. De fitgirls onder ons zullen het vast al hebben gemerkt: het is druk in de sportschool. Want drie maanden op de teller betekent: werk aan de bikini body winkel. Onze poll bevestigt dit: 76% is bezig om hun lichaam bikiniproof te maken. Een goed begin is het halve werk, toch?

#3 We bezitten gemiddeld 5 bikini's per persoon. Ten minste, als we de uitslag van de poll even mogen geloven. 68% gaf namelijk aan 5 of zelfs meer bikini's te bezitten. En dan heb ik het niet over cheapy ass bikini's nee, meer dan de helft geeft aan dat ze meer dan 30 euro aan een bikini uitgeven. 

#4 Bikini wint het van het badpak. Met een dikke 81% zelfs. Dat was dan het enige waar ik een tikkie verbaasd over was. Want als je 't mij vraagt zitten er aan het dragen van een badpak -afgezien van een buik die niet bruin wordt dan- álleen maar voordelen. Zo is een badpak hartstikke sexy. Daarnaast óók nog eens ideaal voor als het sporten toch iets minder goed is gelukt. 

#5 En natuurlijk: de grootste ergernis. Daar waren we het met zijn allen unaniem over eens: een bikini in één maat moeten kopen. Aan de niet zo vriendelijke persoon die dit heeft bedacht: thanks for nothing. Ik heb namelijk zelden iemand ontmoet die in het bezit was van exact dezelfde broek en top maat. Maar goed, gelukkig ben ik hier in niet alleen. Gedeelde smart is halve smart zeggen we dan maar. 

Bikini's om wél blij van te worden 

Beachlife Bikini Rood 870108-453Beachlife Van Tilburg Online
€ 39,95
OYSHO MIT MATROSENTREIFEN Bikinibroekje blueOysho Zalando
€ 19,99
Baku Rococco Twin Strap triangel bikinitopTriangel bikinide Bijenkorf
€ 79,95
America Today Dames Bikinislip April RoodBikinibroekjeAmerica Today
€ 12,99
Tommy Hilfiger Bikini Wit UW0UW00588Tommy Hilfiger Van Tilburg Online
€ 49,90
Seafolly DAWNTODUSK HIPSTER Bikinibroekje bluestoneSeafolly Zalando
€ 59,95

Nog meer bikini nieuws? Dit zijn álle bikinitrends voor komende zomer!

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer