Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashionnews

Dit is waarom iedereen oogschaduw zou moeten dragen

Sharon, 07 september 2017

Dit is waarom iedereen oogschaduw zou moeten dragen

Ad BE colourful

Trend alert! Oogmake-up is aan een heuse comeback bezig. En dit begrijpen wij vollédig. Met de juiste oogschaduw zorg je namelijk voor de perfecte look van head to toe. Oogschaduw transformeert een uitstraling au natural tot een verzorgde, open blik. Een letterlijk frisse kijk op de wereld. Het is dan ook niet zo vreemd dat de gehele modewereld deze trend gretig heeft opgepakt. Van een basic, nude oogschaduw tot aan een big smokey eye: alles kan, alles mag. Tja, het oog wil ook wat, zullen we maar zeggen ;)

Maar hoe creëer je nou die perfecte ogen? Daarvoor is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm van je ogen en daarbij de juiste kleuren en producten te gebruiken. Voor die kleuren en producten hoef je niet ver te zoeken: die reiken wij jou op een presenteerblaadje aan! Wij hebben namelijk ons oog laten vallen op de nieuwe eyeshadow quads van BE Creatieve Make Up. Deze palletten bevatten vier intens gepigmenteerde, bij elkaar passende tinten oogschaduw. Tel daar een spiegeltje en een oogschaduwpenseeltje bij op, en je hebt een complete oogmake-up kit in handen. Geen zorgen, de vijf verschillende palletten zijn gewoon betaalbaar voor ieders portemonnee. 

Ad2Wij hebben hieronder de meest voorkomende oogvormen mét bijpassende oogmake-up voor je op een rijtje gezet. Ja, zo zijn we dan ook wel weer.

Kleine ogen
Bij mensen met kleine ogen is er weinig ruimte tussen de bovenkant van het oog en de wenkbrauw. Door een lichte kleur op het ooglid aan te brengen, lijkt deze optisch groter. In de holte van je oog of in de vouw (aan de zijkant) breng je vervolgens een donkere kleur (in hetzelfde kleurenpallet!) aan. Deze kun je eventueel aan de zijkant nog uitbreiden om het oog wat breder te laten lijken.

Diepliggende ogen
Heb je diepliggende ogen? Het lijkt dan alsof je ogen wat naar achteren staan, je wenkbrauwbot komt dan dominanter naar voren. Om je ogen beter uit te laten komen, kun je het beste een lichte kleur aanbrengen op het ooglid. Zet vervolgens de wimperrand aan met een iets donkerdere kleur en laat dit verder doorlopen aan de buitenkant van je oog.

Uitpuilende ogen
Bij uitpuilende ogen staan je ogen iets verder naar buiten. Daarom vallen deze prachtige kijkers extra op! Belangrijk is om bij deze oogvorm nooit lichte of metallic kleuren te gebruiken. Dark colours are the way to go. Gebruik de donkere kleur over het gehele ooglid. Laat het van buiten naar binnen toe meer vervagen.

Ogen dicht bij elkaar
Hierbij is het belangrijk om optisch meer ruimte te creëren tussen de ogen. Dit doe je door vanaf de helft van het ooglid tot aan de buitenkant (en iets daarbuiten) een donkerdere kleur oogschaduw aan te brengen. De andere helft van het ooglid bedek je met een lichtere kleur.

Ogen ver uit elkaar
Bij ogen die iets verder uit elkaar staan, doe je juist het tegenovergestelde (easy, right?). Hierbij breng je donkere kleuren aan op de binnenkant van je ooglid. Naar de buitenkant van je oog gebruik je juist lichtere kleuren.

Ad3

Hangende ogen
De huid boven je ogen hangt iets over je oogleden. Hierdoor hebben je ogen minder diepte en is je arcadeboog (boog van de oogkas) minder te zien. Belangrijk hierbij is om deze diepte te creëren door een donkere kleur oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog. Op het ooglid kun je dan een lichtere kleur gebruiken.

Ouder wordende ogen
Youthful eyes zijn ons doel! Gebruik zachte kleuren, zoals een verfijnde perzikkleur of lieflijk orchidee. Nude tinten doen het uiteraard ook altijd errúg goed! Vermijd metallic of glanzende tinten: deze accentueren rimpeltjes. En dat is juist wat we niet willen. Matte oogschaduw maakt ze juist minder zichtbaar, die (hoe zullen we ze eens noemen?) lachsporen. Doen dus!

BE Creative gorgeous

neverending verlengende mascaraBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 10,17
eyes & blush palette gorgeousBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 29,66
oogpotloodBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 8,96
gel eyelinerBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 12,56
khôl kajalBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 10,76
perfect brows kit - wenkbrauwenkitBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 14,36

 Lees ook: Dit zijn de winnaars van de Beauty Vlogger contest! 

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer