menu
Sportkleding
Sportkleding

Dit is dé motivatie om weer te gaan sporten

Sterre, 07 juni 2021

Lange tijd hebben we thuis op ons yogamatje gesport (of een poging gedaan). Met een lelijke knot, een joggingbroek vol met pizzavlekken (want die hadden we al een week aan) en zonder beha, probeerden we een beetje te rekken en strekken. Die tijd is voorbij, want de sportscholen zijn weer open. Is jouw sportkleding-garderobe ook aan vervanging toe? In dit artikel leggen we uit waarom nieuwe sportkleding kopen niet alleen leuk is, maar ook heel belangrijk. 

Ondersteuning

Een workout-outfit begint allemaal bij een goede sportbeha. Die moet niet alleen mooi zijn, maar vooral supportive. Het dragen van een gewone beha of een slechte sportbeha, kan zorgen voor pijn in je borsten, nek of rug. Bovendien kan het op den duur leiden tot blijvend letsel of (ja echt) hangborsten… Het dragen van een goede sportbeha is dus heel belangrijk.

Vind een sportbeha die bij jou past. Bestel er zo nodig een paar en kijk welke jij het best vindt zitten. Het kan soms ook helpen om een paar keer op en neer te springen. Bij een goede sportbeha gaan je borsten (bijna) niet heen en weer. Bovendien moet het springen geen pijn doen.

Let bij het selecteren van een sportbeha ook op de sport die je doet. Bij een high-intensity sport zoals de meeste balsporten, atletiek en mountainbiken, wordt een andere sportbeha aangeraden dan voor sporten zoals yoga of golf. Hier vind je al onze sportbh’s op een rijtje. Kies jij voor een topje, of liever een beha met een beugel? Wil je een V-hals of liever een ronde hals? En wordt het een effen kleur of een beha met een printje?

Blijf warm

Het lijkt misschien een open deur, maar het is heel belangrijk om goed warm te zijn tijdens – en te blijven na – het sporten. Als je klaar bent met sporten heb je het vaak warm en dan kan het zomaar eens voorkomen dat je in je korte mouwen shirt naar huis fietst. Dat is geen goed idee. Hoe warm je het ook hebt, trek altijd een vestje aan. Een vestje zorgt er namelijk voor dat je spieren niet te snel afkoelen. Het is net zo belangrijk als het doen van een cooling-down. Bovendien verkleint een vest aantrekken ook de kans op blessures. Geen zorgen, er zijn zó veel leuke sportvesten dat jij vast wel iets leuks vindt!

Vergeet de schoenen niet

Schoenen maken of breken je outfit. Vergeet bij het selecteren van je sport outfit daarom niet je schoenen ‘mee te combineren’. Belangrijker nog, koop sportschoenen van goede kwaliteit en schoenen die aansluiten bij jouw voet & sport.

Bestel een aantal schoenen en kijk wat lekker zit. Goede sportschoenen voorkomen een heel groot deel van alle blessures. Oh en niet te vergeten… goede sportschoenen voorkomen blaren! En wist je dat sportschoenen gemiddeld maar 1,5 jaar goed blijven? Daarna verliest de schoen bepaalde eigenschappen, zoals de demping en stabiliteit.

Een sportschoen is dus eigenlijk al aan vervanging toe, voordat de schoen helemaal versleten is. Een goede reden om nieuwe sportschoenen te bestellen, niet waar?! Welke kies jij? Meer basic sportschoenen, waarbij je een ‘statement’ outfit draagt? Of worden jouw sportschoenen juist het statement en draag je een outfit die hierop aansluit?

beeld: Getty

De leukste styletips voor iedere sport

Lees ook

De leukste styletips voor iedere sport

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer