Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Dit is de haarkleur die iedereen staat

Kristel, 01 januari 2018

Ken je dat gevoel? Dat je van de kapper terugkomt en je niet helemaal blij bent met je blonde kleur? Terwijl je dacht dat het je zó goed zou staan... Maar wat dacht je van het volgende: er bestaat een kleur die iedereen staat!

Als kappers het over blond haar hebben, hebben ze het vaak over warme versus koele kleuren. Dat kan voor de leek wat abstract klinken, dus een kleine uitleg: bij warm kun je denken aan honingkleurige goudblonde tinten, terwijl koel meestal vertaald wordt naar platina, as- en ijsblonde tinten. Welke kleur jou het beste staat, hangt af van van je de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen. Maar de juiste tint vinden, dat kan nog best lastig zijn. Voor degenen die het echt niet meer weten, heb ik de perfecte haarkleur gevonden: beige blond. Deze haarkleur staat namelijk iedereen.

Hoe dat kan? Dat zit zo: hoewel blond haar vaak óf warm, óf koel is, is beige blond geen van beide. Of allebei – het is maar net hoe je het wil bekijken. Beige blond, ook wel nude blonde genoemd, is namelijk een mix van verschillende blondtinten die elkaar als geheel complimenteren. En dat maakt deze haarkleur een super geschikte en natuurlijke optie voor mensen met zowel een warme (oftewel een gele, olijfkleurige) als een koele (oftewel roze) ondertoon in hun huid. Fail proof, want zo weet je zeker dat deze kleur ook jou goed staat.

Switch it up

Hoe low of high maintenance beige blond is, dat hangt dan wel weer af van je natuurlijke haarkleur. Vooral brunettes en dames met zwart haar moeten bereid zijn om flink wat tijd door te brengen in de kappersstoel om hun haar te laten oplichten. Maar dan heb je ook wat. Beige blond is namelijk niet alleen een heel mooie en draagbare haarkleur, het is – dankzij de neutrale ondertoon – ook nog eens het perfecte canvas voor als je toch weer eens iets anders wil. Vanaf beige blond switch je namelijk heel snel naar zowel warme, gouden tinten als koelere, meer assige kleuren. Perfect voor iedereen die zich niet op één haarkleur wil vastleggen dus. Deze haarkleur is niet voor niets een enorme hit op Pinterest.

Nee, beige staat niet bekend als de meest spannende of aantrekkelijke kleur. Maar als haarkleur werkt beige wonderbaarlijk goed. Echt. Het bewijs vind je op The Chair.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer