Dit doet water drinken met je gezondheid | Fashionchick.nl

Dit doet water drinken met je gezondheid

maandag 01 januari 2018
Kristel

Dat water drinken een positieve werking heeft op je lichaam is bekend. Maar hoeveel water drinken nu echt goed voor je is? 

Wie af wil vallen, een gezonde huid wil of zijn organen een boost wil geven moet veel water drinken. Als we verschillende medici willen geloven, 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Vergeten wordt; dat in normaal eten ook al veel vocht zit en dat de vele kopjes thee ook veel water bevatten. Té veel water drinken kan weer leiden tot een watervergiftiging, maar niets is gezond als je er té veel van neemt.

3 Liter water drinken

Maar hoeveel liter water per dag heeft een mens nou nodig? De 42-jarige Sarah Smith van de Britse Daily Mail ging de uitdaging aan om te kijken wat drie liter water op een dag allemaal met je lichaam doet. Vooral ook omdat ze last had van haar darmen en regelmatig hoofdpijn had. Ze had veel donkere kringen onder haar ogen, maar na al dat water drinken was het resultaat is werkelijk verbluffend!

Eetpatroon

Sarah veranderde niets aan haar eetpatroon, maar voegde alleen wat extra liters water toe aan haar dagelijkse routine. Na een week boekte ze al resultaat: ze had minder last van irritaties in haar gezicht, hoewel ze in het begin last had van kleine puistjes maar al het vuil wil het lichaam verlaten. Na twee weken verliest ze zelfs gewicht. “Mijn buik is echt platter, de hoofdpijn waar ik vaak last van had is ook verdwenen en zelfs de cellulitis zag je minder.

Na een drietal weken ziet ze ook haar wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen en haar huid voelt gezonder en elastischer. Daarnaast bleek ook de eetlust voor snacks verdwenen en Sarah kon zich veel beter concentreren. Na een hele maand iedere dag drie liter water gedronken te hebben, is Sarah lyrisch over het resultaat. “Ik voel me geweldig, mijn rimpels zijn verdwenen en ik voel me slank, fit en gezond.

Zeker iets om uit te proberen dus, je kan er alleen maar beter van worden! Raadpleeg wel een dokter om de juiste hoeveelheid voor jou vast te stellen.

Lees ook