menu
Lifestyle

Deze vijf sporttrends zijn hot en nieuw!

Marthe, 18 maart 2018

Deze vijf sporttrends zijn hot en nieuw!

boxen

Sporten is leuk, maar op zo af en toe is het fijn om óók op dit gebied een beetje te variëren. Want iedere week het zelfde rondje in de sportschool, kan op den duur gaan vervelen

Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws voor jou. Op het gebied van sport vliegen de trends ons namelijk om de oren. Het zijn er zelfs zó veel, dat het allemaal lastig te volgen is. Maar no worries, Fashionchick to the rescue. Van toega (yoga speciaal gericht op je tenen, I kid you not) tot boxen: wij zetten de laatste sporthypes even voor jullie op een rij. Sterker nog: deze trends maken van sporten bíjna een aangename bezigheid. Welke ga jij proberen?  

5 sporttrends om meteen te proberen

#1 Boksen. Het afgelopen jaar won de sport aan populairiteit en dat zal het komende jaar alleen nog maar toenemen. Waarom? Ten eerste ben je tijdens een partijtje boksen continu in beweging, waardoor je calorieën verbrandt als een malle. Daarnaast staat boksen gelijk aan een full body work-out, omdat je je je hele lichaam traint. En misschien wel het allerleukste: boksen werkt stress verlagend. Alleen maar voordelen, toch? 

#2 Tabata. Ta-watte? Net als HIIT training is Tabata is een supersnelle, mega effectieve work-out. Tijdens een Tabata sessie voer je gedurende 20 seconden een opeenvolging van cardio-oefeningen uit met daartussen in steeds 10 seconden rust. Gemiddeld bevat een Tabata sessie acht intervallen die in totaal 4 minuten duren (dus acht keer 20 seconden gevolgd door 10 seconden rust). Uiteindelijk helpt Tabata dus ook je conditie te verbeteren. Kleine waarschuwing: deze work-out is niet voor beginners

 #3 LIIT. Het zusje van het iets bekendere HIIT oftewel: High Intensity Interval Training. Een snelle (zo'n 20 tot 25 minuten) work-out waarmee je ongeveer net zo veel calorieën verbrandt als met een uurtje krachttraining. Met andere woorden: hartstikke zwaar dus. Maar goed, HIIT heeft dus een zusje, dat noemen we LIIT, je raadt het al: Low Intensity Interval Training. Heeft het zelfde effect, alleen doe je er dankzij de langere rustpauzes iets langer over: zo'n 30 tot 40 minuten.  

#4 Bodyweight training. Geen fan van push-ups, sit-ups, lunges en dips? Dan heb ik slecht nieuws voor jou. Want bodyweight training - oftewel trainen met je eigen lichaamsgewicht - is een trend die het komende jaar alleen maar groter wordt. Toch vind je in deze trend wel een klein voordeel: omdat je vrijwel geen materialen (afgezien van een matje dan, soms) nodig hebt, kun je de training in kwestie uitvoeren waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Tja, het is maar waar je van houdt, he. 

#5 Toega. Van hot yoga tot yoga met geiten tot alien yoga: we hebben het inmiddels allemaal wel voorbij zien komen. Maar lieve mensen, er is nu iets nieuws. Namelijk toega. Dat is dus: yoga die zich focust op je tenen (toe yoga is...) Ha! Die hadden jullie vást nog niet van gehoord. Maar goed, yoega dus. Door verschillende oefeningen en bewegingen met je voeten te maken focus je op een beter doorbloeding en dus ook voor een betere mobiliteit, meer kracht in je tenen én enkels.  

Sweat now, shine later!

TruiObject PulloverABOUT YOU
€ 50,00
Nike hoofdbandNike wehkamp.nl
€ 12,00
Sport-bh Swegmark roze/antracietSwegmark Strapless bhHappy Size
€ 49,90
Nike sport handdoek MNike wehkamp.nl
€ 25,00
TopAdidas FitnesstopABOUT YOU
€ 29,90
ASICS rugzakAsics wehkamp.nl
€ 45,00
adidas Techfit hardlooplongsleeve met streepdetailAdidas topde Bijenkorf
€ 34,95
Waterfles / sport bidon van ban.do, After This We're Getting PizzaBan.do A Little Bird Told Me...
€ 25,00
aim'n Tribe sportlegging met hoge tailleband en streepdetailAim'n Sportleggingde Bijenkorf
€ 70,00 € 49,00
Multi-Sport Crew 2-pack WitPuma Sokken.nl
€ 8,99
TussenjasNike ABOUT YOU
€ 84,90
Sneakers laag 'Air Max Thea LX'Nike Basic sneakerABOUT YOU
€ 129,00

Lees ook: zoveel calorieën verbrand je op een festival. 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer