menu
Duurzaam

Deze toffe expo leert je alles over duurzame materialen in de mode

Malu, 06 mei 2021

Zijde gemaakt van sinaasappelschillen en glitters gemaakt van eucalyptus? De tentoonstelling GROW van Fashion For Good laat zien hoe deze nieuwe materialen worden gemaakt en hoe dit kan bijdragen aan een betere wereld. 

Eind 2018 opende het Fashion for Good museum haar deuren aan het Rokin in Amsterdam. Het is het eerste museum ter wereld dat volledig gewijd is aan duurzame mode. Sindsdien worden de 3 verdiepingen van het statige pand elke 4 maanden volledig omgegooid, om weer nieuwe dingen ten toon te stellen. En dat is maar goed ook, want de innovatie op het gebied van biomaterialen in de mode-industrie gaat hard. Héél hard.

fotocredit: Alina Krasieva

In de nieuwe expo GROW zien we onder andere stoffen gemaakt van fruitschillen, leer gemaakt van champignons en textielverf gemaakt van bacteriën en algen. Er wordt uitgelegd hoe natuurlijke cellen worden ontwikkeld in een laboratorium om nieuwe, duurzame materialen te produceren zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Want daar draait het allemaal om: we willen de ecologische voetafdruk van de modewereld verkleinen.

fotocredit: Alina Krasieva

Wat kun je nog meer verwachten van de tentoonstelling? Een sneak peek naar een project met Iris van Herpen, met zijde gemaakt van sinaasappel-afval en een glitter-station met glitters gemaakt van eucalyptus, maar nog veel meer uiteraard. Zo is er biologisch afbreekbare kleding te koop in de Good Shop, onder andere van Pangaia. FYI, dat merk is voor het eerst verkrijgbaar in Nederland, en verder nergens verkrijgbaar in Europa, behalve bij Harrod's. Just saying.

Zin gekregen om Fashion For Good te bezoeken? Ze zijn elke dag geopend van 11:00 tot 17:00. Liever een virtuele tour? Dan kan ook, check de website voor meer info. 

Noisy May lanceert haar meest sustainable jeans ooit

Lees ook

Noisy May lanceert haar meest sustainable jeans ooit

Duurzaam

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer