Welke scheiding past bij jouw gezicht? | Fashionchick.nl

Welke scheiding past bij jouw gezicht?

vrijdag 27 augustus 2021
Sarah

Iedere vrouw heeft een natuurlijke scheiding in het haar, maar past deze wel het beste bij jouw gezichtsvorm?

De meeste vrouwen dragen hun haar jarenlang in hetzelfde model, inclusief dezelfde scheiding. Maar wist je dat de juiste scheiding jouw gezicht nóg mooier uit kan laten komen? Om je te helpen de juiste plek voor je scheiding te vinden hebben we alle gezichtsvormen en scheidingen op een rij gezet. 

#1 Rond

Lijkt jouw toetje op dat van Miranda Kerr? Dan heb jij overduidelijk een rond gezicht. Om je ronde gezicht minder rond te laten lijken, is het verstandig om een diepe zijscheiding te maken. Ook lijkt je gezicht minder rond met lang haar. De verticale lijnen zorgen dat er een goede balans ontstaat tussen rond en recht. 

#2 Ovaal

Heb jij een ovaal gezicht? Lucky you! Dit is de makkelijkste vorm en eigenlijk staan alle scheidingen jou. Door je scheiding elke dag op een andere plek te leggen, kun je van jezelf een heuse kameleon maken. Een typisch voorbeeld van het ovale gezicht is actrice Scarlett Johansson.

#3 Vierkant

Bij een vierkant gezicht is het belangrijk de vorm wat ronder en zachter te laten lijken. Dit kun je bereiken met een zijscheiding boven het knikje van je wenkbrauw en met veel laagjes. Het maakt niet uit of je lang of kort haar hebt. Door de golfbeweging die je met de laagjes creëert wordt je gezicht minder hoekig.

#4 Hoog voorhoofd

Heb jij een hoog voorhoofd? No worries, topmodel Tyra Banks werd als kind regelmatig gepest om haar hoge voorhoofd. Mocht je toch onzeker zijn over je voorhoofd, doe dan net als Tyra en laat een flinke pony knippen. De plek van de haar scheiding maakt dan niet veel uit.

#5 Hartvormig

Een hartvormig gezicht is vaak te herkennen aan een smalle kin en hoge, iets bredere jukbeenderen en kaak. Om dit sprekende gezicht in balans te brengen is het verstandig om bij lang haar voor een middenscheiding te kiezen, zoals Mila Kunis. Bij iets korter haar is het belangrijk om laagjes rond het gezicht te knippen, dit maakt je gezicht minder breed. Ook is een rechte pony af te raden, die maakt je gezicht juist breder. Een schuine pony, like Paris Hilton, past juist weer heel goed bij jouw gezichtsvorm.

Lees ook

Met deze 7 tips blijft je haar mooi in de zomer

Zon, zee, zand... Je haar krijgt het flink te verduren in de zomer. En ook al kunnen we beach hair allemaal wel waarderen, niemand zit te wachten op een uitgedroogde bos aan het einde van de zomer. 

De beste tips voor vrouwen met dun haar

Als je haar maar goed zit. Maar wat als je droomt van een volumineuze coupe terwijl je het moet doen met een dun bosje?