Beauty

Deze pony past het best bij jouw gezicht

Kristel, 23 november 2016

Deze pony past het best bij jouw gezicht

De pony is hip en niet zo'n beetje ook. Maar de pony is óók een beste commitment. Eentje die je niet zomaar aangaat. Want eenmaal geknipt, kom je er niet meer vanaf. Nou ja, voorlopig niet. Dus bezint eer ge begint. Ofzo. Wat ik eigenlijk wil zeggen: denk heel even na voordat je de schaar in je lokken zet. Het belangrijkste? Check goed welke pony het beste bij jou en je gezicht past. Ga je voor lang of kort, schuin of recht? Ik maak je graag wegwijs in de wonderschone wereld van de pony. Want wonderschoon is -ie. Laat dat duidelijk zijn.

#1 Hoekig gezicht: lange pony met een gordijntje

Pony

Een hoekig gezicht wil je iets zachter maken en dat doe je door te kiezen voor een pony die zo lang is dat je 'm niet naar voren kan dragen maar die door middel van een middenscheiding om je gezicht heen valt. Zo fake je namelijk dat je een hartvormig gezicht hebt. Super seventies, super Brigitte Bardot of Alexa Chung, super hip. 

#2 Rond gezicht: extreem schuine pony

Pony

Een 'gewone' pony kan je gezicht nog ronder laten lijken en dat is in jouw geval écht niet nodig. Wil je toch aan de pony kies dan voor een lok die je van de ene kant van je gezicht naar de ander laat lopen. Lekker schuin dus.

#3 Hartvormig gezicht: schuine pony

Pony

Ook bij een hartvormig gezicht is de schuine pony - oftewel de lok - een schot in de roos alleen hoef je 'm niet zo schuin te dragen als wanneer je gezicht nog ronder is. Als je je pony opzij draagt zal de nadruk op je ogen liggen waardoor ze echt zullen knallen. Een aanrader dus!

#4 Vierkant of langwerpig gezicht: botte, rechte pony

Rechthoekig gezicht pony

Zoals gezegd: een echte pony kan je gezicht ronder laten lijken. Heb je dus een vierkant of langwerpig gezicht dan kan dat helemaal geen kwaad. Sterker nog: het brengt je gezicht mooi in balans en geeft je een zachtere uitstraling. 

#5 Ovaal gezicht: anything goes

Ovaal gezicht pony

Tja, de dames die gezegend zijn met een ovaal gezicht hebben het maar makkelijk... Jullie staat namelijk álles! Ga dus - als je durft - voor een super korte of juist super lange pony en maak een statement. Rock those bangs!

Lees ook: De 7 hotste haircuts van dit seizoen.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer