nieuw talent a roege hove P.L.N. Main Nué Copenhagen Fashion Week
Fashion

Deze nieuwe designers wil je leren kennen

Jane, 16 augustus 2022

Tijdens Copenhagen Fashion Week werden de nieuwste collecties voor volgend jaar lente en zomer geshowd, maar het was ook een week vol streetstyle en inspiratie van nieuw talent. Deze drie designers wil je leren kennen én blijven volgen.

A. Roege Hove

Amalie Røge Hove is het brein achter de prachtige, conceptuele breisels met interessante silhouetten die kunst en extravagantie uitstralen, maar tegelijkertijd ook goed draagbaar zijn. Met haar ervaring als ontwerpster van breisels voor diverse Deense merken, brengt ze in haar eigen merk haar visie op breigoed tot leven. We zien veelal neutrale (transparante) kleuren als zwart, wit, bruin en grijs, met een paar uitgesproken, felgekleurde items. De creaties omarmen je figuur en maken het zowel chic als sexy. En dat allemaal op duurzame wijze waarbij verspilling wordt geminimaliseerd en er gewerkt wordt met oude samples en stalen. 

Main Nué

Main Nué geeft in haar collecties textiel een tweede leven. Door materialen opnieuw te gebruiken, voorkomen de drie ontwerpers van het label dat materialen op de vuilstort terechtkomen, maar dat er unieke en bijzondere kledingstukken van worden gemaakt. Het drietal leert elkaar kennen op de Swedish School of Textiles en focust zich binnen het merk op het repareren, hervormen en upcyclen van bestaande stoffen en concepten. Dit zorgt voor nieuwe en duurzame ideeën in de mode waarbij je een mix van kunst, vakmanschap en humor ziet. Crochettops, custom repaired jeans, een mix van verschillende stoffen binnen één kledingstuk, en het inzetten van op maat gemaakte spiegeltjes en gaten, maakt de collectie heel toegankelijk en uniek.

P.L.N.

Peter Lundvald Nielsen begon P.L.N. als een persoonlijk project waarin hij zijn eigen creatieve ideeën tot uiting liet komen. We zien een mix van punk, goth en werkmanskleding, en we zien verschillende materialen die een nieuw leven krijgen. Alle experimentele herinterpretaties van silhouetten zorgen voor bijzondere, maar goed draagbare, nieuwe items - tassen, broeken, rokken, jassen, etc. De kledingstukken zijn uniek en worden op aanvraag gemaakt. Deze made-to-order-methode is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat de ambacht van het vak wordt behouden. Zowel in de huidige als in toekomstige collecties van P.L.N. zal de focus blijven liggen op recycling en upcycling. 


Beeld: James Cochrane

Copenhagen Fashion Week - de grootste catwalktrends

Lees ook

Copenhagen Fashion Week - de grootste catwalktrends

Fashion

De mooiste streetstyle van Copenhagen Fashion Week

Lees ook

De mooiste streetstyle van Copenhagen Fashion Week

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer