menu
Merken queer community
Lifestyle

Deze merken komen op voor de queer-community

Emma, 14 juni 2021

Het is Pride Month – de maand waarin alle soorten mensen extra gevierd worden. Een maand waarin we extra aandacht besteden aan hen die niet overal ter wereld geaccepteerd worden om wie ze zijn. Ondanks dat Pride Month een kleurrijke, vrolijke gebeurtenis lijkt, is het natuurlijk jammer dat het in 2021 nog steeds nodig is. Gelukkig zijn er volop modemerken die kleur bekennen en hun steentje bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen. Wat je voornaamwoord ook is, deze merken staan achter je. 

UGG

UGG pakt dit jaar groots uit met een campagne vol celebrities. Lil Nas X, Hari Nef, Omari Douglas en Kai-Isaiah Jamal schitteren op beeld en video. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige ontwerpen gehad: fluffy slippers in álle kleuren van de regenboog. Extra leuk: UGG doneert 25 dollar per verkocht paar Disco Stripes aan GLAAD, een non-profitorganisatie die acceptatie versnelt en gelijkheid bevordert.

Tiffany’s & Co.

Ter ere van Pride Month, lanceert het beroemde Tiffany’s & Co. de campagne ‘Stand for Love’, waarin ze LBGTQIA+’ers uit New York in de spotlight zetten. De rauwe en emotionele video laat zien dat het leven maar om één ding draait: en dat is liefde. Naast de campagne die zorgt voor awareness en acceptatie, doneert Tiffany’s gedurende het hele jaar aan goede doelen Ali Forney Center and SAGE, die streven naar acceptatie van iedereen.

Vans

Ieder jaar lanceert Vans een kleurrijke collectie ter ere van Pride Month. Dit jaar werkt het merk samen met een aantal creators uit de LBGTQIA+ community. Naast dat ze het creatieve stokje overdragen aan deze groep creatieven, doneert Vans ook een flink bedrag aan goede doelen die opkomen voor de rechten van deze community. Zo gaat er dit jaar 200.000 dollar naar GLSEN, Casa 1, Where Love Is Illegal en Tokyo Rainbow Pride.

C&A

Ook dichterbij huis wordt de liefde in al haar vormen volop gevierd: het Nederlandse C&A brengt dit jaar voor het eerst een pride-collectie uit. Onder het mom ‘LGBTQIA+U+ME’ staat C&A voor gelijkheid en stimuleren ze diversiteit, inclusiviteit en gemeenschap.

Teva

‘Wees trots, laat je kracht zien en pronk met de zwaarbevochten vrijheid om jezelf te uiten in de nieuwste Pride-collectie’. Ook dit jaar brengt het immens populaire – en praktische – sandalenmerk weer een vrolijke Pride-collectie op de markt. Daarnaast doneren ze 35.000 dollar aan de Human Rights Campaign.

beeld: Getty

Van deze kleurrijke Pride collectie wordt echt íedereen blij

Lees ook

Van deze kleurrijke Pride collectie wordt echt íedereen blij

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer