Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Deze lippenstift past het best bij jouw huid

Kristel, 01 januari 2018

Make-up… we gebruiken het allemaal. Onze toilettas zit vol met foundation, oogpotlood, concealer, oogschaduw, mascara en natuurlijk lippenstift. De juiste lipstick-kleur vinden is vaak nogal een dingetje, want niet iedere kleur staat je...

De kleur lippenstift die jou het beste staat hangt af van jouw ondertoon: die kan koel of warm zijn. We zijn voor je op zoek gegaan naar de verschillen tussen de twee, en daarbij hebben we passende lipsticks uitgekozen. Let’s find out!

Koele ondertonen

Zilveren sieraden staan je beter dan goud, je huid lijkt meer roze dan goud en je haar heeft bijna geen tot geen koper-rood tot goude tinten. Ook kan je beter wit hebben, dan cream of off-white getinte kleding. Allemaal tekenen dat je een koele ondertoon hebt. De kleuren die je dan goed kunt hebben zijn rozetinten, mauve, pruimkleur, koele bruintinten, zwart, navy en felblauw, teal, wit en grijs. Je kunt beter ver weg blijven van geel, dat haalt alle kleur uit je gezicht. Wil je graag een rode lippenstift? Dan kun je het beste gaan voor een rood met blauwe ondertoon.


Warme ondertonen

Dit is natuurlijk precies het tegenovergestelde als wat hierboven staat. Goud is dus meer jouw kleur, het lijkt alsof je huid een gouden gloed heeft, wat overigens ook voor je haar geldt. In tegenstelling tot iemand met een koele ondertoon, staat off-white en cream jou wél heel goed. Ook werken oranjetinten, koper en goud, aardachtige groentinten en bruin goed voor jou. Waar iemand met een koele ondertoon goed weg komt met grijs, kun jij die beter links laten liggen en voor bruin gaan. Een rode lippenstift kun je het beste pakken met een warmere ondertoon als oranje.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer