Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Deze haarkleurtechniek geeft je de mooiste highlights

Kristel, 01 januari 2018

Haar dat niet uit drie, maar uit vier dimensies bestaat; het kan. Sterker nog, 4D highlights zijn het geheim achter de mooiste en meest levendige kleuren die je langs ziet komen op Instagram.

Het klinkt misschien wat abstract, maar eigenlijk is het idee achter 4D highlights heel logisch. Deze kleurtechniek draait namelijk helemaal om het creëren van diepte en volume. Dit gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de hand van vier verschillende ‘dimensies’. Wanneer je colorist deze vier dimensies aanhoudt tijdens het kleuren, levert dat de perfecte highlights op. Benieuwd waar je op moet letten? Dit zijn de vier dimensies die de mooiste haarkleuren opleveren.

Basis

Alles begint met een goede basis. In dit geval is dat de haarkleur waarop de highlights gezet worden. Zie het als een canvas; het maakt niet uit of je haar eerder gekleurd is of dat je nog helemaal puur natuur bent, zolang je maar begint met één neutrale basistint.

Hoogte

Factor twee van het creëren van de perfecte 4D highlights is de kleurhoogte, oftewel hoe licht (of donker, in het geval van lowlights) je gaat. Voor het meest natuurlijke effect kun je het best voor een kleur kiezen die niet meer dan twee à drie tinten niveaus van je eigen haarkleur af ligt.

Toon

Niet alleen de kleurhoogte, maar ook de ondertoon van de kleur bepaalt of de highlights er natuurlijk uitzien. De ondertoon kan warm of koel zijn. Voor welke kleur je kapper kiest hangt af van je huidskleur, maar ook van de basiskleur van je haar. Goed om te weten: over het algemeen zijn koele (blond)tinten een stuk lastiger te onderhouden dan warme tinten, al kom je met zilvershampoo en een voedend masker al een heel eind.

Verloop

Cruciaal voor de perfecte 4D highlights: uitgroei. Ja, zelfs wanneer je haar net gekleurd is. Door de highlights niet direct op de aanzet te zetten, ontstaat er een zacht, subtiel effect.

Het resultaat: de meest subtiele, natuurlijk uitziende highlights die je ooit hebt gehad. Niks geen strepen of grote kleurcontrasten, maar een kapsel met diepte, volume en beweging. Klinkt goed, toch? Zo ziet het er ook uit. Op The Chair verzamelde ik de inspiratie die je mee kunt nemen naar je volgende kappersafspraak. En onthoud: laat je altijd door een professionele Color Specialist adviseren en kleuren!


Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer