Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Deze haarkleur past bij jouw huid

Kristel, 01 januari 2018

Een nieuw seizoen betekent een switch van je garderobe met als toetje soms ook een nieuw kapsel of haarkleur. De kleur van je haren zijn heel bepalend voor je uiterlijk. Een te donkere haarkleur bij een blekere huid doet je ouder lijken, te gelig blond werkt ook niet voor alle huidtypes.

Heb je plannen voor een verandering in je haarkleur? Kijk dan goed welk ‘type’ je bent qua huidskleur, kleur ogen en natuurlijke haarkleur. Je hebt ‘lente-, zomer-, herfst- of wintertypes’.

Lentetype

Een warme huidskleur past helemaal bij het lentetype. De huid heeft een gouden of ivoorkleurige ondertoon en kan snel rood kleuren in de zomer. De meeste lentetypes hebben (licht)blauwe of groene ogen. Veel lentetypes hebben blond haar met een warme ondertoon als koper of perzik. Het haar lichter maken is een optie, evenals iets bruiner. Beroemde lentetypes zijn Heidi Klum, Nicole Kidman, Michelle Pfeiffer en Gwyneth Paltrow.

Zomertype

Bij het zomertype hoort een roze huid met een lichte blauwe ondertoon (door mini adertjes) en lichte sproetjes. De oogkleur is vaak koel in tinten als blauw, groen of grijsblauw. De haarkleur is meestal blond of bruin. Wil je je blonde coupe een boost geven? Denk dan aan high- en lowlights. Hou je kleur licht en verf het niet te donker. Als je iets donkerder wilt kijk dan met je kapper voor een blauwige ondertoon. Rood is ook mogelijk mits met een koele ondertoon. Beroemde zomertypes zijn Cameron Diaz, Sharon Stone, Claudia Schiffer en Jennifer Aniston.

Herfsttype

De huid is licht of donker met een gelige, bronzen ondertoon. Kenmerkend voor het herfsttype zijn de sproeten op de huid, en het snel rood kleuren in de zomer wanneer de zon schijnt. De kleur van de ogen is meestal groen of bruin. Als natuurlijke haarkleur hebben herfsttypes vaak een koper of goudachtige tint. Warmere tinten staan mooi en een tikkeltje donker is mogelijk. Vermijd alleen koelere ondertonen. Beroemde herfsttypes zijn Beyoncé, Jennifer Lopez, Julia Roberts en Jessica Alba.

Wintertype

Wintertypes zien er meer beige of olijfkleurig uit en hebben net als zomertypes een koele, blauwe ondertoon in hun huid zitten. De kleur van de ogen is vaak koel in tinten als donkerbruin, groen, ijsblauw of zwartbruin. Meestal is de natuurlijke haarkleur van een wintertype donker. Voor wat oplichting zijn highlights een optie, alleen kunnen koperachtige en perziktinten het beste vermeden worden. Beroemde wintertypes zijn Liv Tyler, Lucy Liu, Demi Moore en Oprah Winfrey.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer