Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

Deze goede voornemens houd jij wél vol!

Sharon, 30 december 2017

Deze goede voornemens houd jij wél vol!

Goeie voornemens

Tja, het is bijna zover, Oud & Nieuw. Dé tijd om weer tig goeie voornemens te verzinnen die we braaf vanaf 1 januari zullen volgen. En die ons leven in een mum van tijd positief zullen gaan veranderen.

Maar niet heus. Want laten we eerlijk zijn: na een week (wat zeg ik: één dag!) geven we er al massaal de brui aan.  En pakken we ons leven gewoon weer op right where we left off.  Oké, enigszins overdreven misschien. Maar toch, is bovenstaande voor jou íets te herkenbaar? Geen zorgen, hulp is hier. Want waarschijnlijk denk je, net zoals ik, te groot en wil je te veel in één keer. Dat gaat 'm niet worden, geloof me. Baby steps, dat is het sleutelwoord. En met dit in ons achterhoofd gaan wij de volgende voornemens nu dus eens wél volhouden, lekker pûh! Januari, bring it on!

5x goed vol te houden

#1 Meer bewegen. Met stip op nummer 1 in de jaarlijkse ranking van goede voornemens: meer bewegen. Maar hé, wij hebben geleerd van onze fouten. We gaan het dit jaar eens compléét anders doen. Baby steps, remember? Dus in plaats van naar de dichtstbijzijnde sportschool te hollen, nemen wij ons voor om iedere dag iets meer te bewegen. Dus een keer een bushalte eerder uitstappen. Vaker een ommetje (al dan niet met de hond). Eén keer per week op de fiets naar school of naar het werk. Die kleine beetjes motiveren ons dan weer om misschien een stapje verder te gaan. En dan tóch eens dat sportschoolabonnemet aan tne schaffen. Maar 'm dan ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, natuurlijk.

#2 Gezonder eten. Tja, deze ligt een beetje in de lijn van de vorige. Want in het nieuwe jaar willen de meeste mensen ook het liefst weer wat kilootjes kwijt. Sleutelwoord: klein beginnen. We hoeven niet meteen van de één op de andere dag alle suiker en vet uit ons leven te bannen. O-nee, gewoon dat ene koekje bij de thee minder. Of eens vaker een appel in plaats van een vulkoek. Daar wordt ons lichaam al erg blij van. En hoeven we die chocoladetaart ook niet af te slaan. 

#3 Meer water drinken. Je hoort het overal om je heen: hydrateer, hydrateer, hydrateer. Hou je dit volhoudt? door een supertof flesje aan te schaffen die mij instant eraan herinnert dat ik moet drinken. Want met een stylish drinkfles wil ik wel gezien worden. Gooi ik er ook nog even wat limoen/komkommer/meloen/aardbei/munt/vul maar in bij, en ik heb een kleine verwennerij in mijn trendy bottle. Tja, drinken wordt opeens een stúk gemakkelijker.

#4 Meer genieten en minder stressen. Ook weer zo'n cliché. Want we leven nu eenmaal in een snelle maatschappij waarin je van alles móet. En dan móet je ook nog eens gaan genieten. Well, listen up! Het is namelijk heel goed mogelijk om toch even je momentje van rust te pakken. Plan iedere dag een korte tijd in (5 minuten, 10 minuten, 15 minuten, waar jij je goed bij voelt) waarin je écht even tijd voor jezelf neemt. Dat betekent alle digitale middelen weg. Tijdens deze paar minuutjes ga je rustig zitten en een paar keer diep in- en uitademen. Denk na over wat je die dag hebt gedaan. Waar ben je dankbaar voor? Wat is er goed gegaan? Schrijf dit op: in een schrift of op briefjes die je bewaart. Zo creëer je iedere dag een klein geluksmomentje. 

#5 Iets nieuws leren. En dat hoeft écht niet een hele carrièreswitch te betekenen. Pak gewoon eens een korte cursus op of ga bij een nieuwe sport (hé, 2 vliegen in één klap: check voornemen #1). Het mooie van tegenwoordig is dat er ook talloze cursussen gewoon online zijn te vinden. Of via instructieboeken. Hoef je de deur niet meer uit en kun je gewoon lekker thuis op de bank (in je comfy joggingbroek!) aan je nieuwe skills werken. Wel zo gemakkelijk.

#6 Oké, ik weet dat ik het had over 5 voornemens. Maar deze laatste mág gewoon niet ontbreken in dit rijtje. Het is namelijk de makkelijkste om vol te houden. En wel om er het hele jaar door altijd fashionable uit te zien.  Dit is namelijk supersimpel als je lekker blijft shoppen (bij ons, bijvoorbeeld). Nog zo'n voornemen wat vast en zeker gaat lukken. Worden we allemaal blij van.

Happy January

Vero Moda HW leatherlook RokVero Moda Zakelijke rokOTTO
€ 26,99
Selected Jewels Moon Ketting 1325585 (Lengte: 44 cm)Selected jewels Brandfield
€ 19,95 € 15,96
PIECES Gebreide Trui Dames GrijsPieces Pieces
€ 29,99
Bronx leren bikerboots met studsBronx biker bootwehkamp.nl
€ 129,99
ONLY Oversized Lange Jas Dames BeigeONLY ONLY
€ 79,99
Amelie - Middenblauwe ripped superskinny jeansRiver Island River Island
€ 55,00 € 30,00

Lees ook: Happy new year: dít kan je doen op 1 januari

Beeld: Pixabay

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer