menu
fouten reinigen gezicht
Beauty

Deze fouten maak je tijdens het reinigen van je gezicht

Redactie, 03 augustus 2021

Puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden: we hebben er een hekel aan met de hoofdletter H. Daarom is het goed reinigen van je gezicht héél belangrijk.

Dat je poriën verstoppen als je je gezicht niet goed genoeg wast is algemeen bekend. Wat minder bekend is, zijn de fouten die je al snel maakt. Je grijpt namelijk al snel naar de simpele weg: gezichtsreiniger erop, even afspoelen en klaar is kees. Echter zitten er een hoop haken en ogen aan het - op het oog zo simpele - dagelijkse ritueel. Ja, écht.

Milde Make Upremover MILDE MAKE-UPREMOVER
–10%
€92.65 €102.95

Sisley | ICI PARIS XL

Milde Make Upremover MILDE MAKE-UPREMOVER

Formule op basis van plantaardige saponien voor een grondige reiniging. Voor het verwijderen van onzuiverheden en andere verontreinigingen waar de huid gedurende de dag aan wordt blootgesteld. Verwijdert effectief make-up van het gezicht en de ogen, zelfs waterproof make-up. Geschikt voor de zeer gevoelige huid rond de ogen.Formule op basis van plantaardige saponien voor een grondige reiniging. Voor het verwijderen van onzuiverheden en andere verontreinigingen waar de huid gedurende de dag aan wordt blootgesteld. Verwijdert effectief make-up van het gezicht en de ogen, zelfs waterproof make-up. Geschikt voor de zeer gevoelige huid rond de ogen.
Ga naar ICI PARIS XL
Liquid Facial Soap Oily Skin LIQUID FACIAL SOAP OILY SKIN
–10%
€23.71 €26.35

Clinique | ICI PARIS XL

Liquid Facial Soap Oily Skin LIQUID FACIAL SOAP OILY SKIN

Stap 1 van het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem.De milde reiniging voor een frisse, schone en comfortabele huid die nooit dof of droog is.ONZE CLINIQUE CLEAN FILOSOFIE: Eenvoudig. Veilig. Doeltreffend. Altijd geformuleerd voor maximale resultaten zonder irritatie. Getest op allergieën. 100% parfumvrij. Let op: In een poging om afval te minimaliseren, verkopen we eerst al onze reinigingsmiddelen met de originele verpakking. Daarom krijgt u misschien niet de nieuwste verpakking, maar u kunt er zeker van zijn dat het dezelfde geweldige formule bevat.
Ga naar ICI PARIS XL
200 ml
Re Move Purifying Cleansing Gel RE-MOVE PURIFYING CLEANSING GEL
–10%
€18.49 €20.55

Clarins | ICI PARIS XL

Re Move Purifying Cleansing Gel RE-MOVE PURIFYING CLEANSING GEL

Zuiverende gezichtsreiniger voor alle huidtypes. Deze doeltreffende schuimende gel-reiniger verwijdert vuil en overtollig talg dat de oorzaak is van de onzuiverheden. De ijsblauwe textuur respecteert de gevoeligste huid en vermindert de uitdrogende effecten van hard water. De huid is zuiver, gereinigd en weer in balans gebracht.
Ga naar ICI PARIS XL
125 ml
The Cleansing Gel THE CLEANSING GEL
€97.89

La Mer | ICI PARIS XL

The Cleansing Gel THE CLEANSING GEL

De cleansers en tonics van La Mer zijn vernieuwd: ze hebben een nieuwe verpakking en bevatten nu ook het legendarische MiracleBoth. De cleansers verwijderen onzuiverheden terwijl ze de vochtbarrière van de huid beschermen. Na het reinigen zorgen de tonics voor een kalmerend effect. Ze helpen de huid te zuiveren, te verfrissen en in balans te brengen.
Ga naar ICI PARIS XL
200 ml
Oil To Milk Makeup Removing Cleanser OIL TO MILK MAKEUP REMOVING CLEANSER
–10%
€35.28 €39.20

Dior | ICI PARIS XL

Oil To Milk Makeup Removing Cleanser OIL TO MILK MAKEUP REMOVING CLEANSER

DE UNIEKE ERVARING VAN EEN INTENSE REINIGINGIn contact met water verandert deze intens reinigende olie in een zalige, smeltende en melkachtige emulsie. De huidreiniging boordevol voedende olie van zoete amandelen verwijdert onzuiverheden en alle soorten make-up grondig van gezicht en ogen zonder vettig laagje na te laten. De huid is vrij van alle onzuiverheden. Ze wordt door en door gevoed en krijgt opnieuw haar natuurlijke fluwelige teint. Ook geschikt voor waterbestendige make-up.- De huidreiniging is efficiënt op het gezicht 98%- Hij geeft een gevoel van comfort 100%- De huid is veerkrachtig 98%Zelfevaluatie, 43 vrouwen, 4 weken gebruik
Ga naar ICI PARIS XL
200 ml

Deze 8 fouten maak je nooit meer...


#1 Je wast je handen niet

Een veelgemaakte fout, maar waarom is dit nou zo belangrijk? Jouw handen zijn een bron van viezigheid en bacteriën. Geloof ons als we zeggen dat je dit absoluut niét op je gezicht wilt hebben. Handen wassen dus. En grondig.

#2 Je bent te hardhandig

Je moet nog heel lang met je tedere huid doen, en dus kun je er maar beter zuinig op zijn. Dit doe je door vooral niet te hard over je gezicht te gaan met je handen of een watje. Zo stel je die extra rimpels ook nog even uit.

#3 Je gebruikt make-up wipes

Gehaat door iedere skincare liefhebber en we snappen waarom. Het is namelijk het minst vriendelijke product om je make-up of viezigheid te verwijderen. Het werkt irriterend op de huid, is milieuvervuilend en het duurt lang. Genoeg redenen om ze te laten schieten.

#4 Je wast je gezicht niet goed genoeg

Wist je dat een groot deel van de vrouwen hun make-up niet goed genoeg verwijdert? Eén keer wassen lijkt voldoende, maar door je gezicht twee keer te wassen weet je zeker dat je alle viezigheid van je huid verwijdert. Bye bye, pimples!

#5 Je gebruikt te heet water

Niets zo lekker als warm water op je gezicht. Wel moet je er op letten dat je de temperatuur niet te heet zet. Dit tast namelijk je huidbarrière aan, wat een droge huid kan veroorzaken. 

#6 Je wrijft met een handdoek

Natuurlijk wil je je gezicht na het wassen droog maken met een handdoek. Doe dit door deppende bewegingen te gebruiken. Wrijven kan er voor zorgen dat je zachte huid geïrriteerd raakt. Gebruik ook altijd een schone handdoek om puistjes te voorkomen.

#7 Je wast je gezicht te vaak

Doe het maximaal twee keer per dag, het liefst 's ochtends en 's avonds. Doe je het vaker, dan was je je huid eigen oliën weg, waardoor je meer talg aan gaat maken. Het gevolg: meer onzuiverheden.

#8 Je gebruikt een te agressieve reiniger 

Let altijd goed op het soort reiniger dat je gebruikt. Een reiniger met scrubdeeltjes is sowieso een no-go, omdat je je huid zo overmatig exfolieert. Ga voor een variant zonder parfum en alcohol, zodat je huid niet onnodig uitdroogt.

Grove poriën? Zo kun je ze kleiner maken

Lees ook

Grove poriën? Zo kun je ze kleiner maken

Beauty

Dit is de juiste volgorde van je skincare routine

Lees ook

Dit is de juiste volgorde van je skincare routine

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer