Fashion

Deze bril past het beste bij jouw gezicht

Meike, 22 januari 2017

Deze bril past het beste bij jouw gezicht

De bril is back. En hij komt in vele vormen, maten, materialen en designs. Waar -ie eerst al gauw afgeschreven werd als alternatief, nerdy of gewoon oncharmant- is hij nu helemaal hot and happening. En eerlijk is eerlijk, voor de lenzendragers onder ons is dat een hele opluchtig. Want wat vaker je bril op doen is wel zo makkelijk. Maar ook voor de beter ziende girls is het nu volledig geaccepteerd om aan de bril te gaan. Eentje zonder sterkte dan wel - is prettiger voor je hoofd. 

Helaas is een bril niet zomaar iets wat je achteloos koopt en op je neus plaatst. Een fout model kan namelijk een hoop slechts doen voor onze elegente hoofdjes. Een goed model daarentegen doet wonderen. Zo kwam ook bij mij het moment dat toch aan mijn eigen ogen begon te twijfelen toen ik de borden niet meer kon lezen en niet meer wist waar ik uit moest stappen in de trein. En ja hoor; het was de hoogste tijd voor een bril. Zo leefde ik ook in de illusie dat ik een enorm langwerpig vierkanten hoofd had en dat er echt geen bril op deze wijde wereld bestond die mij ging staan. Ik geef het niet graag toe- maar ik had het mis. Faliekant. Want na wat adviezen en het proberen van een aantal modellen vond ik mijn persoonlijke model; en als ik m'n omgeving mag geloven staat -ie nog best een beetje leuk ook. Dus ook van plan om aan de bril te gaan? Deze bril past het best bij jouw vorm gezicht! 

#1 Een langwerpig gezicht

Langwerpig

Kenmerken? Nouja- voor de hand liggend maar; een wat langer hoofd. Dus wat smaller met een wat hoger voorhoofd. Meestal komt dit ook met hogere jukbeenderen en een ietwat langere neus. De perfect fit qua bril voor jou zijn de wat meer vierkantere modellen; dit om je gezicht weer in balans te brengen. Vermijd kleine modellen want zo lijkt je gezicht alleen maar langer. Ook een pilotenbril of aviatorbril staat goed bij jou!

#2 Een hartvormig gezicht

Hartvormig

Heb jij een smalle, puntige kin, hogere jukbeenderen en een wat breder voorhoofd? Dan heb jij een hartjeshoofd - wat mega schattig klinkt, ik wou dat ik dit had. Maar goed, dan zijn ronde brillen jouw ding. Of de zogehete cateye bril, die staat je ook goed. Of die butterfly bril. Alleen maar cuteness

#3 Een ovaal gezicht

Ovaal

Heb jij een ovaal gezicht dan ben jij één van de lucky ladies met een 'evenwichtig' hoofd. Ja. Bij jou zijn de proporties in balans. Chill! Jij kan bijna iedere bril hebben, dus keuze genoeg! Het belangrijkste waar jij aan moet denken bij het kiezen van een bril is dat het breedste gedeelte van je bril op het breedste gedeelte van je hoofd valt; verder kan je volledig je eigen gang gaan! Klein dingetje; te grote monturen kunnen soms niet helemaal mooi staan. 

#4 Een rond gezicht

Rond

Een rond gezicht spreekt natuurlijk voor zich. Je hebt wat bollere wangen en de lengte en breedte van je gezicht zijn ongeveer gelijk aan elkaar. Een ronde bril is niet de beste keuze. Kies liever voor een bril met scherpe lijnen en oplopende zijkanten om je gezicht smaller en langer te laten lijken. Zo leg je de aandacht namelijker hoger op je hoofd; en dat is wat we willen. 

#5 Een vierkant gezicht 

Vierkant

Een vierkant gezicht dus. Denk: kaaklijk, sterke jukbeenderen, breder voorhoofd en kin. Duidelijke contouren, dus. Zoals je bij een rond gezicht dus niet voor een ronde bril kiest- zo kies je bij een vierkant gezicht ook niet voor een vierkante bril. Maar wél voor een ronde, dus. En daar zitten behoorlijk wat leuke modelletjes tussen kan ik je vertellen! 

Vind jouw model! 

Tom Ford FT 5397/V 064Ronde zonnebrilMister Spex
€ 269,00
Brilzondersterkte.nl | Bril zonder sterkte - Zilverbol.com
€ 14,95
Ray-Ban RX 7046 5365Ray Ban Mister Spex
€ 119,00
Polo Ralph Lauren PH 2083 5003Ronde zonnebrilMister Spex
€ 154,00
Ray-Ban RX 7074 5365Ray Ban Mister Spex
€ 124,00
Ray-Ban RY 1531 3580Ray Ban Mister Spex
€ 76,90

Meer knappe brillen vind je bij ons in de Fashion Finder. 

liefs, Meike Liedenbaum, Life is short, make every outfit count.

Lees meer