Lifestyle

Deze 5 Netflix series wil jij nú gaan bingen

Sharon, 22 november 2017

Deze 5 Netflix series wil jij nú gaan bingen

Netflix

Stel je voor: je zit hélemaal in je nieuwe favoriete serie op tv. Maar na een (altijd te korte) uitzending kun je vervolgens weer een complete week op je nagels gaan zitten bijten voordat de volgende op de buis komt. Zéér frustrerend. Want je wilt verder kijken, en wel nú! Ach ja, that’s why God invented Netflix.  

En met de donkere dagen voor de deur heb jij natuurlijk het pérfecte excuus om jezelf de complete middag (oké, en avond) op de bank te nestelen met een topserie op je scherm. Zo eentje waarbij je in één ruk alle afleveringen achter elkaar er doorheen wilt jassen. Om vervolgens tevreden, met vierkante oogjes, in slaap te vallen. Onder een deken. Op de bank. Gewoon omdat het kan.

Dit zijn de 5 series die wij à la minute willen gaan binge watchen. En jij vast ook.

#1 Master of None
Met 2 volledige seizoenen op Netflix én flink wat filmprijzen op zak, zit jij dit weekend gebakken met deze topserie. Want in Master of None volgen we de hilarische perikelen van Amerikaanse-Indiase acteur Dev Shah die zijn weg probeert te vinden in de carrière- en datingwereld van New York. Met gênante dates, frustrerende audities en ongemakkelijke situaties tot gevolg. Je begrijpt: hét recept voor een geniale comedyserie. Wij zijn fan!

#2 Stranger Things
In de categorie ‘op het puntje van je stoel en met je handen voor je ogen’. Of je deken over je hoofd natuurlijk. Want deze  sciencefiction-horrorserie staat garant voor een hoop schrikmomenten (en daarmee omgevallen bakken popcorn). Geloof ons, de realistische manier van filmen doet je ’s avonds toch wel even drie keer om je heen kijken voordat je in je bedje kruipt. Na een mysterieuze verdwijning van een twaalfjarig jongetje beginnen er in het stadje Hawkins, Indiana, vreemde dingen te gebeuren. Drie jeugdvrienden gaan op zoek naar hun speelmaatje, maar komen daarbij in aanraking met buitenaardse krachten en geheime experimenten...

#3 Mindhunter
Volledig geobsedeerd door Making a Murderer (aren’t we all?), hebben wij nu officieel onze nieuwe kijkverslaving gevonden. Een réuzespannende thriller/dramaserie, geïnspireerd op het non-fictieboek Mind Hunter: Inside FBI's Elite Serial Crime Unit. Reken alvast maar op een aantal slapeloze nachten, want in dit waargebeurde verhaal kruipen we namelijk in de hoofden van zware criminelen. Eind jaren 70 starten twee FBI-agenten een onderzoek naar het ‘waarom’ van criminelen. Door seriemoordenaars te interviewen proberen zij hun manier van denken te begrijpen, hun gedrag te voorspellen en andere moordzaken op te lossen. Een heuse doorbraak in de criminologie.

#4 Marvel’s The Defenders
Ja, het is een superheldenserie. En ja, wij krijgen ook flashbacks naar foute stripconventies en afleveringen van The Big Bang Theory (Sheldon als The Flash, weet je het nog?). Maar nee, deze serie lijkt in de verste verte niet op een slap aftreksel van een zoete Disney film. Na ieder al een eigen show te hebben gehad, komen in deze afleveringen de superhelden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist samen om New York te beschermen tegen een gemeenschappelijke, mysterieuze vijand. Klassiek schoolvoorbeeld van ‘samenwerking maakt sterker’. Met acht afleveringen van elk een klein uurtje hét perfecte aperitiefje voor een doordeweekse avond.

#5 Atypical
En atypisch is deze serie zeker. Want deze zwarte comedyserie gaat over de 18-jarige Sam: een tiener met een autistische stoornis die graag een vriendin wil en besluit zich onder te dompelen in de verwarrende datingwereld. Resultaat? Grappige en pijnlijke situaties te over. En als je denkt dat Sam het al moeilijk heeft, vlak de rest van zijn gezin niet uit. Ook zij worstelen met van alles en nog wat. En daar genieten wij maar wat graag van mee.

Nestel & Netflix

IVY PARK Joggingbroek met bies van fluweelIvy Park de Bijenkorf
€ 50,00 € 35,00
Sweatshirt met lippen en brillen EcruStradivarius Stradivarius
€ 15,95 € 5,99
Plaid beige ruit Plaid beige ruitPromiss Promiss
€ 119,95 € 35,00
Hunkemoller rendier sloffenHunkemöller wehkamp.nl
€ 19,99
Mango vestMango wehkamp.nl
€ 29,99 € 14,99
Reisbeker thermosbeker van ban.do, More Coffee PleaseBan.do MokA Little Bird Told Me...
€ 17,50 € 7,50

Beeld: Pixabay

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer