Dertig tinten grijs

Confession time: ik ben dertig. The big 3-0. Eind februari was het grote moment daar. Maanden van tevoren verkondigde ik al met heel veel, in mijn ogen gepaste, trots dat ik bijna dertig was. Als één van de weinigen heb ik 30 worden nooit als iets negatiefs gezien, ik vond het zelfs wel cool klinken. Het voelde als een mijlpaal, een punt in je leven dat alles echt anders wordt. Maar nu het dan eindelijk zover is besef ik dat dit natuurlijk klinkklare onzin is.

Kristel Kwast

No man's land

Dertigers bevinden zich in mijn ogen in een grijs gebied, een soort no man's land. Terwijl de ene helft van mijn vriendengroep druk bezig is met trouwen en het krijgen van kinderen, hangt de andere helft met regelmaat lallend aan de lampen in de kroeg. En ik zweef daar ergens tussenin. Kinderen krijgen lijkt me fantastisch, maar ik kan ook intens genieten van spontaan een wijntje (of acht) drinken op het terras. En zo gaat dat met meer dingen. Zo moest ik laatst nog mijn ID laten zien toen ik een fles wijn kocht (ik drink lang niet zoveel wijn als nu lijkt, erewoord!), maar word ik een paar dagen later in dezelfde winkel aangesproken met ‘mevrouw’. Ook de buitenwereld lijkt nog niet helemaal te weten wat ze met me aan moeten.

Fashionchick of fashionlady?

De enige strijd die ik als dertiger al regelmatig heb gevoerd, is die met mijn kledingkast. Het lijkt wel alsof ik van de één of de andere dag niet meer weet hoe ik me aan moet kleden. Begrijp me niet verkeerd, ik weet nog steeds hoe ik een broek aan krijg (zo oud ben ik nou ook weer niet!), het gaat er meer om wát voor broek dat dan moet zijn. Laat ik het zo zeggen: ik weet niet zo goed of ik een Fashionchick of Fashionlady ben. Of wil zijn. Ergens heb ik het gevoel dat het tijd wordt om volwassen te worden en naar mijn idee hoort daar ook het hebben van een bepaalde stijl bij. Ik probeer te investeren in tijdloze items en streef naar een look zoals die van de Parisiennes; stijlvol, vrouwelijk en toch stoer. En dan kom ik toch weer thuis met een hysterische broek of top met hipperdepip print. Want stiekem vind ik dat gewoon nog steeds hartstikke leuk. Ook mijn garderobe is op dit moment helemaal de weg kwijt. Het voelt een beetje alsof ik last heb van een fashion-block, een soort van de modische variant op de writer's block. En kom je niet uit een writer's block door gewoon heel veel verschillende dingen te schrijven? Ha! Probleem opgelost.

Shop jezelf uit de fashion-block

VERO MODA blouseVero Moda wehkamp.nl
€ 39,95 € 22,95
Mango flared jeansMango wehkamp.nl
€ 44,99 € 22,49
Ray-Ban Round metal zonnebrilRay Ban wehkamp.nl
€ 139,00
SchoudertasPaul's Boutique V&D
€ 85,00 € 39,00
River Island jurkRiver Island wehkamp.nl
€ 47,00 € 17,95
adidas Stan Smith schoenen wit grijsAdidas Stylefile
€ 89,90 € 69,90

Benieuwd wat mijn twee Grote Liefdes zijn? Je leest het in mijn blog!

liefs, Kristel 

Kristel  Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer