De wondere wereld van de BB cream & CC cream

Getinte dagcrème is echt zó twee jaar geleden. In 2012 gooide de westerse markt een Aziatisch concept in de schappen; BB creams. Alles in één crèmes die een wonder voor je huid zouden zijn. We sloegen aan het smeren. Maar voor de tube goed en wel leeg was, kwam de CC cream al om de hoek kijken. En het alfabet gaat verder. Welkom in de wondere wereld van de BB cream & CC cream.

BB cream & CC creamCrème ABC

Welkom bij ons crème ABC. Of beter gezegd; BCD. Verwarrend al die lettertjes? Straks niet meer. Deze crèmes zijn allemaal getinte dagcrèmes met net een beetje meer. Een wonder in een tube als wij de labels mogen geloven. Iedere letter heeft zijn specialiteit.

BB cream

Vertaling: Beauty Balm. In Azië vinden wij de wieg van de BB cream. Verzorging, primer, foundation, concealer en oplichtende crème in één. De westerse versie van deze crème hydrateert, verdoezelt kleine imperfecties met een lichte tint en laat je achter met een zacht glanzende finish. In een BB cream zit meestal een SPF als bescherming tegen de zon.

CC cream

Vertaling: Colour Correcting Cream. Een stijlvoller zusje dat niet lang op zich liet wachten toen de BB hype toesloeg. CC kreeg de oplichtende werking van de Aziatische BB cream terug. Hij corrigeert kleurverschil door puistjes, littekens of vermoeidheid. Vlekje of plekje? Smeer een CC cream and they're gone. Vaak heeft een CC cream ook een minder glanzende finish en geeft de crème iets meer dekking.

NIVEA Essentials BB crème 6in1 egaliserende dagcrème light - 50mlNivea Dagcrèmewehkamp.nl
€ 7,34
L'Oréal CC Cream Anti FatigueL'Oréal OnlineMakeup
€ 13,49
Maybelline BB Cream Dream Fresh Universal GlowMaybelline OnlineMakeup
€ 9,49
L'Oréal CC Cream Anti RednessL'Oréal OnlineMakeup
€ 13,49
Garnier Skin Naturals Anti-Age BB cream medium - 50 mlGarnier Wintersportwehkamp.nl
€ 11,99 € 10,99
Lancome Hydra Zen Beauty Balm Naturel 50 mlLancôme Cosmeticasuper.nl
€ 36,60 € 34,95

DD Cream? Say what now? Ja, het bestaat. Beauty-merk Julep kwam met een Dynamic Do-All. De ultieme combinatie tussen een BB & een CC. Maar de strijd om dubbele D is nog niet gestreden. Beauty-analisten - Ja, ze bestaan echt! - verwachten dat de titel DD weg is gelegd voor een lijn voor heavy duty body- en voetencrèmes die later dit jaar op de markt zou komen. Tijd zal het leren.

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Alexsia 3 jaar geleden

  Ik zie dit artikel nog eens, en denk, hè, mijn clinique CC is groen i.p.v. roze. Aha, roze is moisture surge, ik heb vandaag de superdefense CC net in huis, ondanks kritieken. Try-out, noem 't maar. Is het niet een mooie kleur zoals verwacht, of tóch een allergische reactie (waarover ze het nu devhele tijd hebben), dan de Max Factor proberen. Toch is Clinique hypo-allergeen en zonder extra geurtjes. Maar eerst testen, als het produkt tóch niet mooi is, probeer ik nét zo lief die van de Bodyshop.

 • Kim 3 jaar geleden

  intressant!

 • Alexsia 3 jaar geleden

  Vroeg me al af waar deze hype over ging, haha. Thanx voor de uitleg!!! Maarre.....is het beter dan dan de gewone dagcrèmes, serums en wat dan niet al we nu gebruiken? Anyone? Ben echt nieuwsgierig :-)

 • Amanda 3 jaar geleden

  CC!