Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De voor- en nadelen van hairextensions

Kristel, 01 januari 2018

Hairextensions zijn populairder dan ooit. Celebrities als Kylie Jenner debuteren zo ongeveer om de dag met een nieuwe lengte op Instagram en Snapchat. Het is dan ook moeilijk om op z’n minst niet nieuwsgierig te zijn naar wat extensions voor jouw haar zouden kunnen doen.

Want kom op, hoe makkelijk zou het zijn om met één kappersbezoek van een bob naar lang haar te gaan? Overweeg jij ook om binnenkort extensions te laten zetten? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. En dit is nog maar een deel van de voor- en nadelen die de professionals op wisten te noemen.

Dit moet je weten voor je hairextensions neemt

#1 Soorten extensions. De belangrijkste en meest voor de hand liggende reden: extensions zorgen voor langer, voller haar. Liever alleen meer volume zonder de extra lengte? Kies dan voor extensions die net zo lang zijn als je eigen haar.

#2 De prijs. Goedkope uitvoeringen heb je vanaf 160 euro, maar voor iets meer kwaliteit ben je al snel 300 euro of meer kwijt. Hou er rekening mee dat echt haar meer kost dan een synthetische variant.

#3 Spijt van je knipbeurt. Spijt van een - iets te rigoureuze - knipbeurt? Extensions zijn een quick fix voor als je tóch weer die paar extra centimeter aan je haar wil toevoegen.

#4 Onderhoud. Extensions hebben behoorlijk wat onderhoud nodig; elke drie maanden moeten ze vervangen worden. Dat is niet alleen een prijzig grapje, je moet er ook behoorlijk wat tijd voor vrijmaken.

#5 Variatie. Met extensions kan je een hoop variatie toevoegen aan je kapsel. Clip-ins zijn perfect voor als je tijdelijk een andere look wil, bijvoorbeeld voor een feestje.

#6 Extensions kleuren. Extensions kunnen alleen donkerder gekleurd worden, niet lichter. Die zomerse balayage kun je dus wel vergeten. Sterker nog, niet alle salons kleuren extensions. En niet zonder reden: het haar is al een keer behandeld en je weet nooit helemaal zeker met welk product. Wanneer je dit haar probeert te kleuren kan dat heel anders uitpakken dan verwacht.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer