De voor- en nadelen van hairextensions | Fashionchick.nl

De voor- en nadelen van hairextensions

vrijdag 11 oktober 2019
Irina

Hairextensions zijn populairder dan ooit. Celebrities als Kylie Jenner debuteren zo ongeveer om de dag met een nieuwe lengte op Instagram en Snapchat. Het is dan ook moeilijk om op z’n minst niet nieuwsgierig te zijn naar wat extensions voor jouw haar zouden kunnen doen.

Want kom op, hoe makkelijk zou het zijn om met één kappersbezoek van een bob naar lang haar te gaan? Overweeg jij ook om binnenkort extensions te laten zetten? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Voordelen van hairextensions

#1 Soorten extensions. De belangrijkste en meest voor de hand liggende reden: extensions zorgen voor langer, voller haar. Liever alleen meer volume zonder de extra lengte? Kies dan voor extensions die net zo lang zijn als je eigen haar. Er zijn opties genoeg.

#2 Variatie. Met extensions kan je een hoop variatie toevoegen aan je kapsel. Clip-ins zijn perfect voor als je tijdelijk een andere look wil, bijvoorbeeld voor een feestje.

#3 Spijt van je knipbeurt. Spijt van een - iets te rigoureuze - knipbeurt? Extensions zijn een quick fix voor als je tóch weer die paar extra centimeter aan je haar wil toevoegen.

Nadelen van die lange lokken 

#1 De prijs. Goedkope uitvoeringen heb je vanaf 160 euro, maar voor iets meer kwaliteit ben je al snel 300 euro of meer kwijt. Hou er rekening mee dat echt haar meer kost dan een synthetische variant.

#2 Onderhoud. Extensions hebben behoorlijk wat onderhoud nodig; elke drie maanden moeten ze vervangen worden of opnieuw in je haar gezet worden omdat je eigen haar gewoon doorgroeit. Dat is niet alleen een prijzig grapje, je moet er ook behoorlijk wat tijd voor vrijmaken.

#3 Extensions kleuren. Niet alle salons kleuren extensions. En niet zonder reden: het haar is al een keer behandeld en je weet nooit helemaal zeker met welk product. Wanneer je dit haar probeert te kleuren kan dat heel anders uitpakken dan verwacht. Laat je dus van tevoren goed informeren want extensions die niet matchen met je eigen haarkleur is natuurlijk een no go.

Lees ook

Dit zijn dé 5 haarkleuren van herfst/winter 2020/2021

Het is herfst! En hoewel we rouwig kunnen zijn dat de zomer voorbij is, biedt een nieuw seizoen ook volop nieuwe kansen. Om een nieuwe haarkleur uit te kiezen bijvoorbeeld. Boek maar alvast een afspraak bij de kapper, want na het zien van deze nieuwe haarkleuren van herfst/winter 2020/2021, wil je direct een nieuwe coupe.