menu
Fashion

De seventies crochet-trend is terug van weggeweest

Malu, 05 mei 2021

Ben je nog op zoek naar een nieuwe corona-hobby? Haal dan de haaknaalden maar uit de kast, want met gehaakte kleding en tassen (oftewel, crochet) ben je helemaal on-trend deze zomer.

Tijdens de Spring/Summer ‘21 collectie-presentaties zagen we dat bijna alle grote modehuizen het erover eens waren: crochet is back! Bij zowel Fendi, als bij Bottega Veneta, Valentino, Chanel en Dior kwamen verschillende gehaakte items voorbij, zoals jurken, topjes en bikini’s maar ook volledige crochet looks. Deze kleurrijke, hippie-achtige mode is geïnspireerd door de jaren zeventig en oogt zowel sexy (want: kiekeboe) als excentriek.

De crochet items van dit moment zijn dan ook alles behalve stoffig en saai. De trend is vrolijk, stijlvol, luchtig en bovenal comfortabel, wat hem perfect maakt voor deze zomer. Want laten we eerlijk wezen, na de lange lockdown van deze winter zijn we dan misschien wel klaar met onze joggingbroeken, maar we zijn óók klaar met kleding die niet lekker zit. Hakken, wat zijn dat ook alweer?

De echte die-hard hippies (en durfals) gaan dit seizoen voor een all-crochet-look, met een gehaakte flared broek en dito colbert of bralette. Mocht je niet zo’n fan zijn van de boho-look (dat mag), dan kun je met een gehaakt accessoire ook trendy voor de dag komen. Een crochet tas of hoed kan namelijk heel subtiel een vleugje retro retro aan je outfit toevoegen.

Heb je zin in een nieuw DIY-project? Laat je dan inspireren door de mooie patronen en nieuwe designs in deze crochet-trend en haak jezelf door de crisis heen! 

De tuniek, de perfecte comfy basic voor deze lente

Lees ook

De tuniek, de perfecte comfy basic voor deze lente

Stijladvies

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer