Girlbosses

De powervrouwen van de Marie Claire Starters Awards

Marlies, 12 september 2014

De powervrouwen van de Marie Claire Starters Awards

It's that time of the year. Marie Claire gaf alle powervrouwen van Nederlandse bodem weer een kans om hun droom waar te maken. Het is tijd voor de Marie Claire Starters Awards. Wie krijgt dit jaar de kans om haar businessplan ook daadwerkelijk uit te voeren? Maak kennis met de drie genomineerden; Anne-Floor Sinnige, Anna Winkelmolen en Marieke Havermans.

Marie Claire Starters Awards

Het concept

Moments - Een luxe geurkaarsenlijn gekoppeld aan momenten, door bij elke kaars een gedicht te geven dat het moment beschrijft.

De inspiratie

Een goede vriend trouwde met zijn Thaise liefde op een heuvel in the middle of nowhere van Thailand. Het feest ging goed los; iedereen was aan het dansen, zingen en lachen. Om 00:00 ging het feest over in een ritueel waarbij alle gasten wenslampionnen de lucht in mochten laten. Ik vond dat zo iets moois, om een wens mee te geven en die kracht bij te zetten door warmte en licht. Ik keek om me heen en de sfeer was omgeslagen van uitbundig, naar kalm. Mensen hadden tranen over hun wangen rollen en sloegen armen om elkaar heen. Toen besefte ik hoe mooi het is om belangrijke momenten in het leven met elkaar te delen en stil te staan bij de dingen die er echt toe doen. Zo is mijn kaarsenlijn ontstaan. Ik hoop dat ik daarmee mensen dichter bij elkaar breng. Soms zelfs letterlijk, zoals bij de 'Moments of Fire', een kaars die verandert in massageolie na het branden.

#BusinessMemory

De week voor mijn vakantie werkte ik bijna dag en nacht om mijn businessplan af te krijgen voor de Marie Claire Starters Award. Toen ik na een week lang spanning een mailtje kreeg dat ik bij de top tien zat, kon mijn geluk niet op.

Shop haar look

Acne Studios Pistol Sh enkellaars van leerpistol bootde Bijenkorf
€ 430,00 € 270,90
Shirt mono light blueCheap Monday 9StraatjesOnline
€ 60,00
SLY 010 Addition Leren broek blackSLY 010 Zalando
€ 549,95 € 384,97

Marie Claire Starters Awards

Het concept

Anna van Mills - een nieuw label voor online customizable vrouwenschoenen.

De inspiratie

Het idee is ontstaan vanuit mijn eigen “schoenenshopfrustratie”; ik kon nooit de perfecte basisschoen vinden. Als ik ze dan al vond, kocht ik maar meteen twee paar in verschillende kleuren. Ik houd van mooie vrouwelijke schoenen, natuurlijke kleuren en materialen. Simpel, stijlvol en een tikkeltje stoer. En oja, ik houd er niet van om op dezelfde schoenen te lopen als half vrouwelijk Amsterdam. Voila! Het idee voor Anna van Mills was geboren. Het concept is niet uniek, maar ik wilde het op een andere manier in de markt zetten door mijn eigen collectie te ontwerpen en daarmee ook een duidelijke eigen stijl uit te dragen: mijn stijl! Daarnaast werk ik uitsluitend met duurzaam gelooid leer en zijn de schoenen straks in een zeer geavanceerd 3D programma te designen! De combinatie van deze drie zaken maakt Anna van Mills uniek.

#BusinessMemory

Het tekenen van het aandeelhouderscontract op de hoogste verdieping van het WTC op de Zuidas in Amsterdam. Uitkijkend over de stad werd mij als “directeur” verzocht het  contract als eerste te ondertekenen. Ik kon mijn lach nog maar net inhouden, zo onwerkelijk!

Shop haar look

See by Chloé Handtas blackSee by Chloe Zalando
€ 379,95 € 227,95
BlouseBonprix Bonprix
€ 19,99
Reiss Lamsleren kokerrok Claudette met stretchjersey finishReiss de Bijenkorf
€ 285,00 € 143,00

Marie Claire Starters Awards

Het concept

Onora - Een stijlvolle en ecologische grafkist, die past bij de hedendaagse bewuste consument.

De inspiratie

Door een persoonlijke ervaring werd ik me bewust van het huidige assortiment grafkisten, die veel milieubelastende materialen bevatten. Een consumentenonderzoek leerde me daarna dat ook de vormgeving vaak “zwaar en oubollig” wordt gevonden. Ik wilde een stijlvolle grafkist, met zachte vormen en van organisch materiaal ontwikkelen. Onze grafkist geproduceerd uit biomassa is wereldwijd een innovatie die aansluit op de behoefte van de bewuste consument. De milieubelasting van onze kist is de helft minder dan die van standaard kisten, maar in prijs vergelijkbaar met een gewone houten grafkist.

#BusinessMemory

Het meest ontroerende moment was een gesprek met een leverancier. Het was een zakelijk gesprek, maar na een uur onderhandelen vertelde hij zijn persoonlijke motivatie. Zijn dochter van 24 was overleden bij een verkeersongeluk en hij veel moeite gehad met het huidige aanbod grafkisten. Hij vond de kisten “koud en duur” en niet passen bij hoe hij afscheid had willen nemen van zijn dochter. Hij vertelde het verhaal zo liefdevol, dat we uiteindelijk samen zaten te huilen.

Shop haar look

Gucci Zonnebril GG3671/SGucci de Bijenkorf
€ 315,00
Jurk Jasmijn BlackSerendipity Dresses Only
€ 79,95 € 23,95
Casadei Hoge hakken BeigeCasadei Zalando
€ 549,95 € 439,96

Welke van deze drie concepten is je favoriet? Aankomende maandagavond zal de uitreiking van de Starters Awards zijn en natuurlijk zijn wij daar bij.

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer