Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

De perfecte selfie maken doe je zó

Kristel, 01 januari 2018

Gebruik deze ‘7 gouden regels’ en je selfies zullen voortaan perfect zijn! Er komt geen selfiestick of speciale lamp aan te pas; het enige wat je nodig hebt, is een telefoon met goede camera!

Laten we eerst de lucht klaren voordat we beginnen over het maken van de perfecte selfie. Je hoeft je niet te schamen als je een foto van jezelf maakt. Ga er gewoon voor: zoek de beste spiegel, glimlach en klik! Simpel toch? Oké, een selfie maken vergt toch enige vaardigheid. Gelukkig weten wij precies hoe je mooie selfies maakt.

#1 Wat is een selfie?

First things first: een selfie moet altijd genomen worden van en door jezelf. Een foto van jou en je vriend of vriendin (ongeacht hoe hoog je de camera boven je hoofd houdt) is geen selfie.

#2 Neem de tijd

Voor het maken van een selfie neem je de tijd. Een mooi shot lukt zelden in één keer. Neem de eerste minuten dezelfde houding aan, maar varieer daarna ook met je pose voordat je de foto via Instagram bewerkt. Je hebt geïnvesteerd in je blik, dus waarom zou je geen tijd besteden aan het bereiken van de perfecte pose?

#3 Gezicht kantelen

Breng alle kennis die je hebt opgedaan tijdens America’s Next Top Model in praktijk. Lange nek, kaak naar voren, tong tegen het gehemelte en draai je hoofd iets scheef naar de camera, maar verlies hierbij niet het contact. Glimlach lichtjes en je hebt al een mooie selfie.

#4 Daglicht

Het maakt niet uit waar je bent om een selfie te maken. Alle momenten zijn geschikt voor een zelfportret. Het enige wat je nodig hebt is daglicht. Je bent niet Terry Richardson, dus zet die flitser uit. Daglicht, vooral het diffuus licht op een bewolkte dag is geschikt. Het voorkomt schaduwen en maakt je huid gladder. Vermijd direct daglicht en sfeerverlichting. Een portret gemaakt met sfeerlicht is geen selfie.

#5 Zelfspot

Het maakt niet uit wat voor soort selfie je besluit te maken. Een beetje zelfspot mag. Experimenteer er dus flink op los, een spiegel is hierbij een goed hulpmiddel. Bedenk dat een serieuze selfie in de meeste gevallen toch minder geslaagd is.

#6 Apps

Er komt een moment dat je selfies er steeds hetzelfde uit gaan zien. Je hebt de juiste hoek te pakken, je weet wat het beste daglicht en hoeveel shots je nodig hebt om het goed te doen. Wat nu? Experimenteer met verschillende apps en bewerk je foto’s met grappige functies.

#7 Niet schamen

Schaam je niet voor het maken van een selfie. Wees trots op jezelf! Verlegenheid en schaamte verpesten namelijk de foto.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer