menu
Lifestyle

De oplossing tegen vierkante ogen en blauw licht

Cheyenne, 23 juli 2021

Gemiddeld spendeert een volwassene tussen de 9 en 11 uur per dag achter een scherm. Daar krijg je wel vierkante ogen van! Waarschijnlijk denk je, ‘bij mij zal het wel meevallen’. Maar als je werkt achter je laptop, vervolgens je smartphone pakt en daarna achter de TV eindigt, dan loopt het je schermtijd snel op. 

Als je vaker slecht in slaap valt, droge ogen en hoofdpijn hebt aan het einde van de dag, kan dit komen door je hoeveelheid schermtijd. Alle schermen stralen een blauw licht uit, wat je hersenen het signaal geeft om wakker te blijven.

Wat is blauw licht?

Blauw licht op zichzelf is niet slecht. Het is overal om ons heen, bijvoorbeeld in zonlicht. Zonlicht bestaat uit verschillende type licht kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en energieniveau. Allemaal bij elkaar maken ze wit zonlicht. Op dit licht spectrum is blauw licht vooral handig overdag. Het boost je humeur, focus en reactietijd.

Wat doet blauw licht met je?

Tot niet heel lang geleden werden mensen alleen aan natuurlijk licht blootgesteld gedurende de dag. Nu hebben we kunstmatig licht continue om ons heen. Door alle schermen is dit vooral blauw licht. Te veel blootstelling aan blauw licht verstoort je slaapritme en kan onder andere zorgen voor pijnlijke ogen.

Wat kan je doen tegen te veel blauw licht?

Er zijn brillen die blauw licht blokkeren of filteren. Ze zorgen ervoor dat dit licht je ogen niet bereikt. Dit doen ze door de kleur geel te verwerken in de glazen, het tegenovergestelde van blauw. Deze gele tint is zo licht dat je het meestal niet ziet.

Waarschijnlijk is het geen optie om je schermen de deur uit te doen. Kies daarom hieronder je montuur en laat er glazen met een blauw licht filter in plaatsen! 

The Dreamer
€39.00

Privé Revaux | Pearle

The Dreamer

Privé Revaux The Dali C20 is een blauw licht filter bril en is voorzien van een coating die het kunstlicht van een scherm neutraliseert. Je draagt dit type bril als je veel tijd achter een beeldscherm doorbrengt. Hoewel het niet wetenschappelijk is bewezen, ervaren verschillende mensen positieve effecten van een blauw licht filter bril. Zo kan het klachten, zoals vermoeide en geïrriteerde ogen, verminderen en voor een rustigere kijk zorgen. Privé Revaux The Dali C20 is een bril zonder sterkte. Ideaal dus als je geen bril op sterkte of lenzen draagt. Het montuur is zilver en is gemaakt van metaal. Enthousiast? Bestel Privé Revaux The Dali C20 dan direct online bij Pearle!
Ga naar Pearle
SYOF5007
€210.00

Sensaya | Pearle

SYOF5007

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Sensaya bril is ontworpen voor dames. Hij is roze met goud en gemaakt van titanium. De Sensaya SYOF5007 heeft een cat eye montuur. Dit past goed bij een hoekige gezichtsvorm. Voldoet de Sensaya SYOF5007 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
DBOF0034
€50.00

Dbyd | Pearle

DBOF0034

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze DbyD bril is ontworpen voor dames. Hij is beige met transparant en gemaakt van kunststof. De DbyD DBOF0034 heeft een vierkant montuur. Dit past goed bij een ronde, langwerpige, ovale of hartvormige gezichtsvorm. Voldoet de DbyD DBOF0034 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
5940
€130.00

Mexx | Pearle

5940

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Mexx bril is ontworpen voor dames. Hij is goud met oranje en gemaakt van metaal. De Mexx 5940 heeft een rechthoekig montuur. Dit past goed bij een ovale of ronde gezichtsvorm. Voldoet de Mexx 5940 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
UNOF0299
€140.00

Unofficial | Pearle

UNOF0299

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Unofficial bril is ontworpen voor dames. Hij is bruin met roze en gemaakt van kunststof. De Unofficial UNOF0299 heeft een cat eye montuur. Dit past goed bij een hoekige gezichtsvorm. Voldoet de Unofficial UNOF0299 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
OF0072

NIET BESCHIKBAAR

Unofficial | Pearle

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Unofficial bril is ontworpen voor dames. Hij is roze en gemaakt van kunststof. De Unofficial OF0072 heeft een cat eye montuur. Dit past goed bij een hoekige gezichtsvorm. Alvast zien hoe de Unofficial OF0072 bij jou staat? Probeer'm in de virtuele paskamer! Is het een match en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel 'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
UNOF0248

NIET BESCHIKBAAR

Unofficial | Pearle

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Unofficial bril is ontworpen voor dames. Hij is zwart en gemaakt van kunststof. De Unofficial UNOF0248 heeft een hoekig montuur. Dit past goed bij een ronde of ovale gezichtsvorm. Voldoet de Unofficial UNOF0248 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle
10034

NIET BESCHIKBAAR

Trend | Pearle

Is het tijd voor een (nieuwe) bril? Misschien is dit wel het montuur dat je zoekt! Deze Trend bril is ontworpen voor dames. Hij is bruin met goud en gemaakt van metaal. De Trend 10034 heeft een ovaal montuur. Dit past goed bij een vierkante of ovale gezichtsvorm. Voldoet de Trend 10034 aan jouw wensen en ligt jouw sterkte tussen -5 en +5? Bestel'm dan direct online! Is je sterkte hoger of wil je een multifocale bril? Kom dan langs in één van onze winkels. We staan voor je klaar.
Ga naar Pearle

beeld: Getty

Wat is blauw licht (en heeft het effect op je huid)?

Lees ook

Wat is blauw licht (en heeft het effect op je huid)?

Fashion

Heb jij een tech neck? Dit helpt je er van af

Lees ook

Heb jij een tech neck? Dit helpt je er van af

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer