Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De ombre look: do's & don'ts

Kristel, 01 januari 2018

Toen twee jaar geleden de ombre trend werd geïntroduceerd, dachten velen dat dit snel zou overwaaien. Maar het tegendeel is inmiddels bewezen: na twee jaar is deze mooie haartrend nog steeds volop in het modebeeld te zien.

Ook celebs zijn fan van deze trend. Onder andere Lauren Conrad, Alexa Chung en Amber Heard lieten hun haren in twee kleuren verven. Zangeres Cheryl Cole probeerde een omgekeerde versie uit: in plaats van donker naar licht te gaan, koos Cheryl voor het omgekeerde. 

Een ombre laten verven is niet gewoon de onderkant van je haren ontkleuren. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Don’t try this at home

Er zijn pakketten te koop bij de drogisterij waarmee je zelf een ombre kunt maken, maar wij raden aan om dit bij een kapper te laten verven. Je haren ontkleuren is niet alleen een lastig klusje, het kan je haren ook flink beschadigen als je het verkeerd doet.

Houd het naturel

Wil je zo min mogelijk onderhoud hebben aan je nieuwe kapsel? Vraag dan aan je kapper of hij/zij voor de basiskleur een kleur kan kiezen dat niet meer dan twee tonen van je natuurlijke haarkleur af zit. Wanneer je uitgroei hebt bij een ombre wordt dit heel snel zichtbaar: dan heb je opeens drie kleuren in je haren.

Voorbereiding

Het bleken van haren beschadigd je haren. Zorg daarom dat je van te voren het haar alvast voorbereid. Gebruik een goede shampoo en conditioner, gebruik minimaal één keer per week een haarmasker. Ook nadat je de ombre hebt laten verven is het belangrijk om door te gaan met het verzorgen van je haar, anders verandert het ontkleurde gedeelte snel in een bosje stro.

Kameleon

Raak je altijd snel uitgekeken op je haarkleur? Een blonde ombre kun je zo vaak als je wilt een andere kleur geven door middel van een kleurspoeling. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten blond, ga voor koper of zelfs een felle kleur zoals roze!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer