Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De nieuwste haarkleurtrend: Foilyage

Kristel, 01 januari 2018

Er lijkt tegenwoordig geen eind te komen aan innovatieve haarkleurtrends. Zelfs als je in het vak zit of samenwoont met een kapper kan het soms best lastig zijn om het allemaal bij te houden. Balayage kende je misschien al, maar nu komt de kapperswereld met nóg een woord om toe te voegen aan je eindeloos groeiende kappersvocabulaire: foilyage.

Balayage baby

Voor iedereen die nog niet bekend was met balayage of gewoon even een opfrisser nodig heeft: wat was balayage ook alweer? Het is een zogenaamde ‘freehand’ techniek waarbij uit de losse pols highlights in het haar worden gezet, met een kleurverloop van donkerder bij de aanzet naar lichter in de punten. Een soort ombre, maar dan een stuk subtieler.

Balayage meets highlights

Wat maakt foilyage nou zo anders dan balayage? Colorista Floor Mulder legt uit: “foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.” We love it! Kort gezegd: de foilyage techniek creëert highlights die niet meteen bij de aanzet beginnen, maar juist richting de punten lichter en feller worden en tegelijkertijd ook nog eens natuurlijk ogen. Het resultaat is een sun-kissed kapsel dat er gezond uitziet. Perfect voor de zomer dus. Het geheim? De folies die gebruikt worden houden de hitte vast, wat ervoor zorgt dat het haar sterker oplicht. Daarnaast kan je kapper preciezer werken met folies; een freehand techniek heeft vaak een wat ruwer, minder gepolijst effect.

Lived in hair

Misschien nog wel het fijnste: net als een balayage is ook een kapsel met foilyage super low maintenance. Omdat dit zo’n softe, natuurlijke techniek is heb je niet snel last van een zichtbare uitgroei. In plaats daarvan gaan de highlights er eigenlijk alleen maar beter uitzien naar verloop van tijd. Die nonchalante, lived in look die celebs zoals Jessica Alba en Miranda Kerr rocken? Zo makkelijk is die dus te bereiken, zelfs voor gewone stervelingen zoals jij en ik.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer