falke schoen-sokcombinaties schoenen sokken footies
Fashion

De mooiste schoen-sokcombinaties van het moment

Sterre, 13 juli 2022

Een mooi en goed pak is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We zien ze in de meest vrolijke kleuren en van verschillende materialen. Maar welke schoen-sokcombinatie draag je daaronder? 

Het is niet zo dat bij loafers alleen onzichtbare sokjes passen en bij sneakers juist opvallende sokken. Elk type sok kan tegenwoordig bij elk type schoen. In dit artikel delen we onze favoriete pak-schoen-sokcombinaties.

Je sokken mogen gezien worden

Tegenwoordig is het meer dan oké dat je sokken gezien worden. Ze zijn van een praktisch en noodzakelijk item naar een fashionstatement verschoven. Eerst lieten we onze sokken voorzichtig boven onze sneakers uitsteken, nu dragen we zelfs sokken in onze pumps.

Loafers

Een pak schreeuwt succesvolle zakenvrouw. Met loafers maak je deze look helemaal af. Hoewel loafers van origine zonder sokken worden gedragen, raden we je aan om dit wel te doen. Simpelweg omdat je loafers dan langer meegaan. Niet alleen vanwege de geur, maar ook vanwege de kwaliteit van de binnenste zool. Welke sokken je draagt, is aan jou. We zien tegenwoordig alles voorbijkomen: van sokken die je niet ziet tot de meest opvallende exemplaren. Een klassieke combinatie zijn de halfhoge witte sokken in zwarte loafers, hier modieus gedragen door Elsa Hosk. 

Sneakers

Een pak wordt ook wel gezien als power dressing, omdat het zelfverzekerdheid en kracht uitstraalt. Met een paar sneakers eronder maak je dat compleet. Bij sneakers kun je natuurlijk kiezen voor originele sneakersokken die net boven je sneaker uitkomen of voor comfortabele sportsokken. Een andere optie zijn footies. Deze invisible sokken staan vooral mooi bij klassiekere sneakers. 

New socks, new me

Verdwijnen jouw sokken ook? Het blijft een raadsel waar al die (vooral kleine) sokjes naartoe gaan. Niet alleen daarom heb je zo nu en dan nieuwe sokken nodig, het is wel zo fris om je sokken op z’n tijd te vernieuwen. Daarnaast vermindert na verloop van tijd ook het elastiek in de sok waardoor hij eerder zou kunnen afzakken – en als er iets irritant is, dan is het wel een afzaksok. Wees dit dus voor en vernieuw je sokken op z’n tijd of kies voor duurzame sokken.


In samenwerking met FALKE.

Je sokken mogen gezien worden deze zomer

Lees ook

Je sokken mogen gezien worden deze zomer

Fashion

8 redenen om in een pak te investeren

Lees ook

8 redenen om in een pak te investeren

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer