Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De mooiste kapsels om nat haar te stylen

Kristel, 01 januari 2018

Als het kouder weer wordt heb je sneller last van ongemakkelijke plensbuien en frizzy hair. Plots ben je van een stijlvolle dame veranderd in een a-modieuze poedel. Ai!

Automatisch stel je jezelf de vraag hoe kan je er stylish uit kan zien, zonder dat je losspringende en pluizige sprieten een eigen leven gaan leiden. Wij hebben 4 easy ways gevonden om een verzorgde hairdo te creëren na een hoosbui of als je je stiekem hebt verslapen.

4 x nat haar stylen

#1 Snelle opsteek. Niets fijner om je haar even snel op te steken als het nat is. Voordeel is dat het gemakkelijk en snel te tweaken is met speldjes. Let wel op dat als het haar is opgedroogd het wellicht kan inzakken. Pin je speldjes dus stevig vast en doe er van tevoren wat mousse in voor versteviging. Wat ook werkt: haarlak of een salty spray. Toch wel handig om een mini-variant in je tas mee te nemen tijdens de herfst!

#2 Knot of paardenstaart. Creëer een linkse, rechtse of middenscheiding en verzamel al het haar in een knot of paardenstaart. Gebruik je vingers om het haar te verdelen en maak de knot vast met een smal elastiek. Zet voor de zekerheid nog een paar haarspelden in je haar. Omdat je haar al nat is, zal het gemakkelijk op zijn plaats blijven. Bang dat je staart na het opdrogen verandert in een warrige staart? Ook dit is helemaal trending op de catwalk. Wil je je haar wel strak in het gareel houden? Zorg dan dat je je haar goed draait en sprayt.

#3 Vlechtwerk. Vooral een vlecht die uit een strakke staart komt is heel geschikt voor een natte hairdo. Ook deze vlecht kan in een knot op het hoofd geplaatst worden, maar je kunt hem natuurlijk net zo goed los laten hangen. Als je de vlecht los maakt, zal je zien dat je een grote bos golvende krullen hebt.

#4 Naar achteren gekamd. Deze wet look is niet alleen comfortabel, maar ziet er ook nog eens glamorous uit. Volgens haarstylist Chris Lospalluto is het net alsof je uit de zee komt gewandeld met deze look, als een sexy bikini babe. Eigenlijk hoef je niets anders te doen dan je haar achterover kammen, en misschien nog wat hold spray gebruiken voor de versteviging.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer