holidayguru citytrip stedentrip winter shopping kerstmarkt
Lifestyle

De leukste trips om mee in de kerststemming te komen

Cheyenne, 26 november 2022

Koude temperaturen, Mariah Carey en kerstversiering. De feestdagen lijken om de hoek te staan, maar voelen ook nog zo ver weg, halverwege november. We helpen je alvast in de kerststemming komen met deze leuke trips van Holidayguru, inclusief feestelijke kerstmarkt.

Holiday Season

De wintermaanden zijn koud en donker, maar gelukkig is er ook genoeg om naar uit te kijken. Denk aan lichtjes, glühwein, vuurkorven, warme choco en steden met kerstversiering. Gaat er misschien al een (kerst)lampje bij je branden? We hebben het over de jaarlijkse kerstmarkten die in verschillende steden te vinden zijn. Kerstmarkten bestaan al sinds de middeleeuwen en bevinden zich voornamelijk op Duits grondgebied. Door de eeuwen heen werden de kerstmarkten steeds groter en groeiden de bezoekersaantallen enorm. De Duitse kerstmarkten werden ook buiten de Duitse grenzen heel populair en zijn inmiddels overal in Europa te vinden. Wat ons betreft een perfect excuus voor een winterse stedentrip.

Binnen onze grenzen

Voor een gezellige kerstmarkt hoef je het land niet te verlaten. De meest populaire kerstmarkt van Nederland is te vinden in Valkenburg, Maastricht. Het is één van de meest bijzondere kerstmarkten van Europa en wordt ieder jaar weer door velen bezocht. Deze kerstmarkt wordt gehouden in de grotten van Valkenburg en is daarmee de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa.

Dichtbij

Ook vlakbij de Nederlandse grens zijn verschillende kerstmarkten te bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld Düsseldorf, Keulen en Munster waar je het ultieme kerstgevoel binnen no-time te pakken hebt. Düsseldorf heeft zelfs 7 (!) verschillende markten met allemaal een ander thema. 

Verder weg

Heb je zin in een avontuur wat verder weg van huis, dan hoef je niet bang te zijn een kerstmarkt te missen. Denk aan een wintertrip naar bijvoorbeeld Londen, Boedapest of Praag. In Londen is de kans groot dat je de meest moderne kerstmarktervaring beleeft met innovatieve, duurzame en vegan producten. Een perfecte combinatie met een middag kerstshoppen bij Harrods. Zoek je liever het ‘romantische’ kerstgevoel op met ijzige kou en een laag sneeuw? Dan zijn Boedapest en Praag een goede keuze. 

Kersttrips

Hoe je de (pre-)feestdagen ook doorbrengt, een stedentrip is altijd een leuke uitstap in de winter. De steden zijn cozy en gezellig, en je zal een stad op een heel andere manier ervaren dan tijdens de zomer. Holidayguru zet de beste deals voor je op een rij en geeft je een flinke dosis reisinspiratie.


In samenwerking met Holidayguru.

Dit zijn de beste citytrips voor de herfst

Lees ook

Dit zijn de beste citytrips voor de herfst

Lifestyle

Deze top draag je naar een dinnerdate

Lees ook

Deze top draag je naar een dinnerdate

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer