Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De lange pony à la Brigitte Bardot

Kristel, 01 januari 2018

Dit seizoen staat absoluut in het teken van de lange pony! Hoewel we op de catwalk ook veel korte pony’s zagen – bij Gucci, Kenzo en Malene Birger bijvoorbeeld – is de zwoele pony à la Brigitte Bardot toch wel de look van dit seizoen.

Even een klein lesje in it girl geschiedenis: Brigitte Bardot stond bekend als dé cool girl van haar tijd. De Alexa Chung en Gigi Hadid van de jaren 50 en 60, zeg maar. Ze had dan ook een grote invloed op de mode. Zo stond ze bijvoorbeeld bekend om haar Bardot neckline, een wijd open hals die beide schouders bloot gaf. Maar ook om het dragen van ballerina’s en natuurlijk haar iconische choucroute - zuurkool in het Frans - kapsel, oftewel een beehive kapsel. Daarin speelde haar pony een grote rol. En dat was niet zomaar een pony; een lange pony die rond haar gezicht viel en haar sensualiteit benadrukte.

Haartrend: de lange pony à la Brigitte Bardot

Dit voorjaar is de pony à la Brigitte Bardot dan ook inspiratie voor vele celebrities. Velen zijn al gespot zijn met deze iconische look. Zo ging de schaar erin bij onder andere actrice Chloë Grace Moretz en bij model Hailey Baldwin.

Net als Brigitte

Mocht jij overwegen om voor deze zwoele look te gaan, zorg dan zeker dat je je haar laat knippen door een professional. Simpele huis-tuin-en-keuken scharen lenen zich niet echt voor het knippen van een goede pony, en als het experiment mislukt duurt het wel een tijdje voordat je haar weer een beetje aangegroeid is. Wijs duidelijk aan tot waar je de pony wilt hebben en vraag je kapper deze zacht af te laten lopen.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer